
Laskiaispulla suklamoussella
Tumma suklaa antaa mousselle täyteläistä makua, ja muutama pisara Kikkoman-soijakastiketta tuo esiin umamisen maun. Tältä suklaamoussen kuuluukin maistua.

Ainekset 10 annokselle
Mousse:
100 g tummaa suklaata
2 rkl Kikkoman-soijakstike
1 rkl espressojauhetta tai pikakahvijauhetta
3 rkl sokeria (2 rkl suklaa mousseen, 1 rkl Kermavaahtoon)
1 kananmuna
2 dl vispi- tai kuohukermaa
Laskiaspullat:
10 Pullaa. Voit leipoa itse tai käyttää valmiita pullia.
10 rkl Mansikkahilloa tai mantelimassaa
n 1 rkl Maitoa mantelimassatäytteen valmistukseen.
Valmistusohje
Mousse:
- Rouhi suklaa pienhköksi paloiksi.
- Aseta kulho vesihauteeseen ja lisää kulhoon suklaarouhe, soijakastike, espressojauhe ja sokeri.
- Sulata ainekset ja anna seoksen jäähtyä hetki.
- Vatkaa kananmuna ja kerma vaahdoksi eri kulhoissa.
- Sekoita kananmunavaahto ja 2/3 kermavaahdosta suklaaseoksen joukkoon ja kaada mousse pursotinpussiin.
- Laita mousse jääkaappiin noin tunniksi.
Pullan täyttäminen:
- Leikkaa laskiaispullista lakit pois.
- Jos täytät pullan mantelimassalla, koverra ruokalusikan kokoinen kolo pohja puoleen.Sekoita pullan murut ja mantelimassa kulhossa, tarvittaessa lisää maitoa saadaksesi massasta sopivan notkeaa.
- Täytä pulla laittamalla ensin pohjapuolelle hilloa tai mantelimassaa kaiverrettuun koloon.
- Pursota seuraavaksi vuorotellen suklaamoussea ja kermavaahtoa.
- Aseta lakit täytteiden päälle.
- Voit koristella pullat vielä ripottelemalla kaakaojauhoa ja tomusokeria tai mantelimassa murusia pullan päälle.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 10 annokselle
Mousse:
100 g tummaa suklaata
2 rkl Kikkoman-soijakstike
1 rkl espressojauhetta tai pikakahvijauhetta
3 rkl sokeria (2 rkl suklaa mousseen, 1 rkl Kermavaahtoon)
1 kananmuna
2 dl vispi- tai kuohukermaa
Laskiaspullat:
10 Pullaa. Voit leipoa itse tai käyttää valmiita pullia.
10 rkl Mansikkahilloa tai mantelimassaa
n 1 rkl Maitoa mantelimassatäytteen valmistukseen.