Hae
Suodata
Laskiaispulla suklamoussella
Bookmark
67 / 519

Laskiaispulla suklamoussella

Tumma suklaa antaa mousselle täyteläistä makua, ja muutama pisara Kikkoman-soijakastiketta tuo esiin umamisen maun. Tältä suklaamoussen kuuluukin maistua.

Laskiaispulla suklamoussella
Valmistusaika 30 min
Valmistelu aika: 30 min
1457 kJ / 346 kcal
Fett / Rasva: 17 g
Protein / Proteiini: 6,3 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 38 g
Tyydyttynyt rasva: 17 g

Ainekset 10 annokselle

Mousse:

100 g tummaa suklaata
2 rkl Kikkoman-soijakstike
1 rkl espressojauhetta tai pikakahvijauhetta
3 rkl sokeria (2 rkl suklaa mousseen, 1 rkl Kermavaahtoon)
1 kananmuna
2 dl vispi- tai kuohukermaa

Laskiaspullat:

10 Pullaa. Voit leipoa itse tai käyttää valmiita pullia.
10 rkl Mansikkahilloa tai mantelimassaa
n 1 rkl Maitoa mantelimassatäytteen valmistukseen.

Valmistusohje

Mousse:

  1. Rouhi suklaa pienhköksi paloiksi. 
  2. Aseta kulho vesihauteeseen ja lisää kulhoon suklaarouhe, soijakastike, espressojauhe ja sokeri. 
  3. Sulata ainekset ja anna seoksen jäähtyä hetki. 
  4. Vatkaa kananmuna ja kerma vaahdoksi eri kulhoissa.
  5. Sekoita kananmunavaahto ja 2/3 kermavaahdosta suklaaseoksen joukkoon ja kaada mousse pursotinpussiin.
  6. Laita mousse jääkaappiin noin tunniksi.

Pullan täyttäminen:

  1. Leikkaa laskiaispullista lakit pois.
  2. Jos täytät pullan mantelimassalla, koverra ruokalusikan kokoinen kolo pohja puoleen.Sekoita pullan murut ja mantelimassa kulhossa, tarvittaessa lisää maitoa saadaksesi massasta sopivan notkeaa.
  3. Täytä pulla laittamalla ensin pohjapuolelle hilloa tai mantelimassaa kaiverrettuun koloon. 
  4. Pursota seuraavaksi vuorotellen suklaamoussea ja kermavaahtoa. 
  5. Aseta lakit täytteiden päälle. 
  6. Voit koristella pullat vielä ripottelemalla kaakaojauhoa ja tomusokeria tai mantelimassa murusia pullan päälle.

Käytetyt tuotteet tässä reseptissä

Valmistusaika 30 min
Valmistelu aika: 30 min
1457 kJ / 346 kcal
Fett / Rasva: 17 g
Protein / Proteiini: 6,3 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 38 g
Tyydyttynyt rasva: 17 g

Ainekset 10 annokselle

Mousse:

100 g tummaa suklaata
2 rkl Kikkoman-soijakstike
1 rkl espressojauhetta tai pikakahvijauhetta
3 rkl sokeria (2 rkl suklaa mousseen, 1 rkl Kermavaahtoon)
1 kananmuna
2 dl vispi- tai kuohukermaa

Laskiaspullat:

10 Pullaa. Voit leipoa itse tai käyttää valmiita pullia.
10 rkl Mansikkahilloa tai mantelimassaa
n 1 rkl Maitoa mantelimassatäytteen valmistukseen.