Hae
Suodata
Lämmin Mirin-kana- ja kurpitsasalaatti
Bookmark
12 / 58

Lämmin Mirin-kana- ja kurpitsasalaatti

Helppo salaatti, jossa rapeaan lehtisalaattiin yhdistetään uunissa kypsennettyä kurpitsaa, kirsikkatomaatteja ja pikkukurkkuja. Tarjotaan paistettujen, marinoitujen kanasuikaleiden ja Kikkoman Mirin -kastikkeesta ja paahdetusta seesamiöljystä tehdyn kastikkeen kanssa.

Lämmin Mirin-kana- ja kurpitsasalaatti
Valmistusaika 40 min
Valmistelu aika: 15 min
Marinointiaika: 10 min
Kokkausaika 25 min
1597 kJ / 380 kcal
Fett / Rasva: 16,3 g
Protein / Proteiini: 26,9 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 29,8 g

Ainekset 4 annokselle

  • 400 g kurpitsaa (esim. hokkaido)
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl hienonnettua rosmariinia
  • 4 rkl luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
  • Vastajauhettua pippuria
  • 8–10 rkl makeaa Kikkoman Mirin -kastiketta
  • ¼ tl riivittyä timjamia
  • 400 g nahatonta kananrintaa tai koipireisiä
  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • 2–3 pikkukurkkua
  • 150 g valmista salaattisekoitusta
  • 1 tl sinappia
  • 2 rkl paahdettua Kikkoman-seesamiöljyä
  • 5–6 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen (kiertoilmauuni 180 asteeseen) ja käytä ylä-/alalämpöä. Pese kurpitsa ja leikkaa 2 cm:n kuutioiksi. Sekoita kuutiot ja 2 rkl oliiviöljyä, rosmariini, 1 rkl soijakastiketta, jauhettu pippuri ja 2 rkl Mirin-kastiketta. Levitä kurpitsaseos uunivuokaan tai pienelle uunipellille. Kypsennä esilämmitetyssä uunissa 10–12 minuuttia.
  2. Valmista marinadi sekoittamalla loput oliiviöljystä, 2 rkl soijakastiketta, timjami, jauhettu pippuri ja 3 rkl Mirin-kastiketta. Lisää kana marinadiin ja anna maustua jääkaapissa hetken aikaa.
  3. Pese tomaatit ja kurkut. Leikkaa tomaatit puoliksi ja kurkut ohuiksi viipaleiksi tai suikaleiksi. Pese salaatti ja ravista kuivaksi. 
  4. Valmista kastike sekoittamalla sinappi, seesamiöljy, sitruunamehu, loppu soijakastike ja jauhettu pippuri. Mausta Mirin-kastikkeella.
  5. Paista kanaa pinnoitetussa paistinpannussa 5–8 minuuttia, kunnes se on kullanruskeaa. 
  6. Asettele lautasille salaatti, kurpitsa, tomaatit, kurkut ja lämmin kana. Pirskota päälle kastiketta ja tarjoa. 

 

Vinkkejä:

  • Käytä kurpitsan sijaan paahdettua paprikaa.
  • Kasvisversion saat vaihtamalla kanan esimerkiksi kasvisproteiinisuikaleisiin tai tofuun.
  • Koristele paahdetuilla kurpitsan- tai auringonkukansiemenillä.
Valmistusaika 40 min
Valmistelu aika: 15 min
Marinointiaika: 10 min
Kokkausaika 25 min
1597 kJ / 380 kcal
Fett / Rasva: 16,3 g
Protein / Proteiini: 26,9 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 29,8 g

Ainekset 4 annokselle

  • 400 g kurpitsaa (esim. hokkaido)
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl hienonnettua rosmariinia
  • 4 rkl luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
  • Vastajauhettua pippuria
  • 8–10 rkl makeaa Kikkoman Mirin -kastiketta
  • ¼ tl riivittyä timjamia
  • 400 g nahatonta kananrintaa tai koipireisiä
  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • 2–3 pikkukurkkua
  • 150 g valmista salaattisekoitusta
  • 1 tl sinappia
  • 2 rkl paahdettua Kikkoman-seesamiöljyä
  • 5–6 rkl sitruunamehua