
Lämmin Mirin-kana- ja kurpitsasalaatti
Helppo salaatti, jossa rapeaan lehtisalaattiin yhdistetään uunissa kypsennettyä kurpitsaa, kirsikkatomaatteja ja pikkukurkkuja. Tarjotaan paistettujen, marinoitujen kanasuikaleiden ja Kikkoman Mirin -kastikkeesta ja paahdetusta seesamiöljystä tehdyn kastikkeen kanssa.

Ainekset 4 annokselle
- 400 g kurpitsaa (esim. hokkaido)
- 4 rkl oliiviöljyä
- ½ tl hienonnettua rosmariinia
- 4 rkl luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
- Vastajauhettua pippuria
- 8–10 rkl makeaa Kikkoman Mirin -kastiketta
- ¼ tl riivittyä timjamia
- 400 g nahatonta kananrintaa tai koipireisiä
- 200 g kirsikkatomaatteja
- 2–3 pikkukurkkua
- 150 g valmista salaattisekoitusta
- 1 tl sinappia
- 2 rkl paahdettua Kikkoman-seesamiöljyä
- 5–6 rkl sitruunamehua
Valmistusohje
- Lämmitä uuni 200 asteeseen (kiertoilmauuni 180 asteeseen) ja käytä ylä-/alalämpöä. Pese kurpitsa ja leikkaa 2 cm:n kuutioiksi. Sekoita kuutiot ja 2 rkl oliiviöljyä, rosmariini, 1 rkl soijakastiketta, jauhettu pippuri ja 2 rkl Mirin-kastiketta. Levitä kurpitsaseos uunivuokaan tai pienelle uunipellille. Kypsennä esilämmitetyssä uunissa 10–12 minuuttia.
- Valmista marinadi sekoittamalla loput oliiviöljystä, 2 rkl soijakastiketta, timjami, jauhettu pippuri ja 3 rkl Mirin-kastiketta. Lisää kana marinadiin ja anna maustua jääkaapissa hetken aikaa.
- Pese tomaatit ja kurkut. Leikkaa tomaatit puoliksi ja kurkut ohuiksi viipaleiksi tai suikaleiksi. Pese salaatti ja ravista kuivaksi.
- Valmista kastike sekoittamalla sinappi, seesamiöljy, sitruunamehu, loppu soijakastike ja jauhettu pippuri. Mausta Mirin-kastikkeella.
- Paista kanaa pinnoitetussa paistinpannussa 5–8 minuuttia, kunnes se on kullanruskeaa.
- Asettele lautasille salaatti, kurpitsa, tomaatit, kurkut ja lämmin kana. Pirskota päälle kastiketta ja tarjoa.
Vinkkejä:
- Käytä kurpitsan sijaan paahdettua paprikaa.
- Kasvisversion saat vaihtamalla kanan esimerkiksi kasvisproteiinisuikaleisiin tai tofuun.
- Koristele paahdetuilla kurpitsan- tai auringonkukansiemenillä.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 4 annokselle
- 400 g kurpitsaa (esim. hokkaido)
- 4 rkl oliiviöljyä
- ½ tl hienonnettua rosmariinia
- 4 rkl luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
- Vastajauhettua pippuria
- 8–10 rkl makeaa Kikkoman Mirin -kastiketta
- ¼ tl riivittyä timjamia
- 400 g nahatonta kananrintaa tai koipireisiä
- 200 g kirsikkatomaatteja
- 2–3 pikkukurkkua
- 150 g valmista salaattisekoitusta
- 1 tl sinappia
- 2 rkl paahdettua Kikkoman-seesamiöljyä
- 5–6 rkl sitruunamehua