Lämmin Mirin-kana- ja kurpitsasalaatti

kokonaisaika 50 min
15 min esivalmistelut
10 min marinointi
25 min valmistus

Helppo salaatti, jossa rapeaan lehtisalaattiin yhdistetään uunissa kypsennettyä kurpitsaa, kirsikkatomaatteja ja pikkukurkkuja. Tarjotaan paistettujen, marinoitujen kanasuikaleiden ja Kikkoman Mirin -kastikkeesta ja paahdetusta seesamiöljystä tehdyn kastikkeen kanssa.

Ainekset

4 annosta
400 g
kurpitsaa (esim. hokkaido)
4 rkl
oliiviöljyä
 ½ tl
hienonnettua rosmariinia
Vastajauhettua pippuria
 ¼ tl
riivittyä timjamia
400 g
nahatonta kananrintaa tai koipireisiä
200 g
kirsikkatomaatteja
2 ½ 
pikkukurkkua
150 g
valmista salaattisekoitusta
1 tl
sinappia
5 ½ rkl
sitruunamehua
Ravintosisältö (per annos): 1597 kJ  /  380 kcal
16,3 g Rasva
26,9 g Proteiini
29,8 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Lämmitä uuni 200 asteeseen (kiertoilmauuni 180 asteeseen) ja käytä ylä-/alalämpöä. Pese kurpitsa ja leikkaa 2 cm:n kuutioiksi. Sekoita kuutiot ja 2 rkl oliiviöljyä, rosmariini, 1 rkl soijakastiketta, jauhettu pippuri ja 2 rkl Mirin-kastiketta. Levitä kurpitsaseos uunivuokaan tai pienelle uunipellille. Kypsennä esilämmitetyssä uunissa 10–12 minuuttia.

Vaihe 2

Valmista marinadi sekoittamalla loput oliiviöljystä, 2 rkl soijakastiketta, timjami, jauhettu pippuri ja 3 rkl Mirin-kastiketta. Lisää kana marinadiin ja anna maustua jääkaapissa hetken aikaa.

Vaihe 3

Pese tomaatit ja kurkut. Leikkaa tomaatit puoliksi ja kurkut ohuiksi viipaleiksi tai suikaleiksi. Pese salaatti ja ravista kuivaksi. 

Vaihe 4

Valmista kastike sekoittamalla sinappi, seesamiöljy, sitruunamehu, loppu soijakastike ja jauhettu pippuri. Mausta Mirin-kastikkeella.

Vaihe 5

Paista kanaa pinnoitetussa paistinpannussa 5–8 minuuttia, kunnes se on kullanruskeaa. 

Vaihe 6

Asettele lautasille salaatti, kurpitsa, tomaatit, kurkut ja lämmin kana. Pirskota päälle kastiketta ja tarjoa. 

Vinkki

Käytä kurpitsan sijaan paahdettua paprikaa.

Kasvisversion saat vaihtamalla kanan esimerkiksi kasvisproteiinisuikaleisiin tai tofuun.

Koristele paahdetuilla kurpitsan- tai auringonkukansiemenillä.

Resepti-ID: 1033

PDF-resepti

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Lämmitä uuni 200 asteeseen (kiertoilmauuni 180 asteeseen) ja käytä ylä-/alalämpöä. Pese kurpitsa ja leikkaa 2 cm:n kuutioiksi. Sekoita kuutiot ja 2 rkl oliiviöljyä, rosmariini, 1 rkl soijakastiketta, jauhettu pippuri ja 2 rkl Mirin-kastiketta. Levitä kurpitsaseos uunivuokaan tai pienelle uunipellille. Kypsennä esilämmitetyssä uunissa 10–12 minuuttia.

Valmista marinadi sekoittamalla loput oliiviöljystä, 2 rkl soijakastiketta, timjami, jauhettu pippuri ja 3 rkl Mirin-kastiketta. Lisää kana marinadiin ja anna maustua jääkaapissa hetken aikaa.

Pese tomaatit ja kurkut. Leikkaa tomaatit puoliksi ja kurkut ohuiksi viipaleiksi tai suikaleiksi. Pese salaatti ja ravista kuivaksi. 

Valmista kastike sekoittamalla sinappi, seesamiöljy, sitruunamehu, loppu soijakastike ja jauhettu pippuri. Mausta Mirin-kastikkeella.

Paista kanaa pinnoitetussa paistinpannussa 5–8 minuuttia, kunnes se on kullanruskeaa. 

Asettele lautasille salaatti, kurpitsa, tomaatit, kurkut ja lämmin kana. Pirskota päälle kastiketta ja tarjoa. 

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05
06

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.