Kvinoalla täytetyt herkkusienet

kokonaisaika 45 min
30 min esivalmistelut
15 min valmistus

Täytetyt herkkusienet ovat grillaukseen hyvin sopiva kasvisruoka, ja ravinteikas kvinoa tekee niistä vielä terveellisempiä. Ponzulla maustettu kasvistäyte viimeistelee makunautinnon.

Ainekset

2 annosta
4 
portobello-sientä
100 g
kvinoaa
70 g
raastettua cheddarjuustoa
1 nippu
ruohosipulia
1 
pieni punasipuli
1 
valkosipulinkynsi
 ½ 
keltainen paprika
1 
tomaatti
1 
porkkana
1 rkl
öljyä paistamiseen
suolaa ja pippuria
Ravintosisältö (per annos): 3152 kJ  /  788 kcal
26 g Rasva
48 g Proteiini
97 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Puhdista sienet ja poista varret. Silppua varret pieniksi paloiksi.

Vaihe 2

Kuutioi sipuli, valkosipuli, paprika ja tomaatti. Kuori ja kuutioi porkkana. Silppua ruohosipuli.

Vaihe 3

Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.

Vaihe 4

Paista sipuleita ja sienien varsia tilkassa öljyä, kunnes sipulit pehmenevät ja sienet kutistuvat. Lisää porkkana sekä paprika ja jatka paistamista 3 minuuttia. Lisää sen jälkeen keitetty ja valutettu kvinoa, tomaatti ja ruohosipuli (jätä osa koristeluun) sekä 2 rkl Kikkomanin Ponzu- sitrussoijakastiketta. Sekoita ainekset keskenään. Kun täyte on jäähtynyt, sekoita joukkoon raastettu juusto.

Vaihe 5

Pirskottele Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastiketta sienten lakkien kummallekin puolelle. Täytä lakit täytteellä ja aseta grilliin. Peitä lakit alumiinifoliolla ja grillaa 15 minuuttia tai kunnes sienet ovat kypsiä.

Vaihe 6

Koristele ruohosipulisilpulla ennen tarjoilua.

Resepti-ID: 1122

PDF-resepti

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Puhdista sienet ja poista varret. Silppua varret pieniksi paloiksi.

Kuutioi sipuli, valkosipuli, paprika ja tomaatti. Kuori ja kuutioi porkkana. Silppua ruohosipuli.

Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.

Paista sipuleita ja sienien varsia tilkassa öljyä, kunnes sipulit pehmenevät ja sienet kutistuvat. Lisää porkkana sekä paprika ja jatka paistamista 3 minuuttia. Lisää sen jälkeen keitetty ja valutettu kvinoa, tomaatti ja ruohosipuli (jätä osa koristeluun) sekä 2 rkl Kikkomanin Ponzu- sitrussoijakastiketta. Sekoita ainekset keskenään. Kun täyte on jäähtynyt, sekoita joukkoon raastettu juusto.

Pirskottele Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastiketta sienten lakkien kummallekin puolelle. Täytä lakit täytteellä ja aseta grilliin. Peitä lakit alumiinifoliolla ja grillaa 15 minuuttia tai kunnes sienet ovat kypsiä.

Koristele ruohosipulisilpulla ennen tarjoilua.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05
06

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.