Hae
Suodattaa
Kukkoa viinissä
Bookmark
125 / 362

Kukkoa viinissä

Kukkoa viinissä
Valmistusaika 210 min
Valmistelu aika: 210 min
2328 kJ / 556 kcal

Ainekset 4 annokselle

  • 4 broilerin koipireittä
  • 1 rasia tuoreita keittojuureksia
  • 1 makea sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 pullo (750 ml) ranskalaista Vin de Pays -punaviiniä
  • 7 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
  • muutama timjamin lehti
  • 2 laakerinlehteä
  • 5 katajanmarjaa
  • 5 kokonaista mustapippuria
  • 1 tl ruskeaa sokeria
  • suolaa
  • vastajauhettua pippuria
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 150 ml kanalientä
  • 300 g pieniä herkkusieniä

Valmistusohje

  1. Huuhtele broilerin koipireidet, taputtele talouspaperilla kuiviksi ja leikkaa broilerin koivet ja reidet irti toisistaan nivelen kohdalta. Puhdista ja pese keittojuurekset. Kuori sipuli ja valkosipuli. Leikkaa sipuli ja keittojuurekset kuutioiksi ja purista valkosipuli puristimella. Sekoita punaviini, keittojuurekset, sipulit, valkosipuli, timjami, laakerinlehdet, katajanmarjat, kokonaiset pippurit ja sokeri isossa kulhossa keskenään. Laita broilerin koivet ja reidet kulhoon ja nosta jääkaappiin n. 2 tunniksi.
  2. Nosta broilerit pois liemestä ja kaada liemi siivilän läpi. Mausta broilerit pippurilla ja paista broilerit kuumassa öljyssä, kunnes niiden pinta on kauttaaltaan kauniin ruskea. Nosta broilerit pois pannulta. Lisää siivilään jääneet ainekset ja tomaattipyree pannulle jääneen paistorasvan joukkoon ja paista hetki.
  3. Kaada joukkoon kanaliemi ja talteen otettu liemi ja kiehauta. Nosta broilerit takaisin liemeen ja anna hautua kannen alla n. 45–50 minuuttia. Puhdista herkkusienet ja lisää joukkoon viimeisen 5 minuutin ajaksi.
  4. Suurusta kastike halutessasi tummalla suurusteella ja tarjoa broilerit persiljaperunoiden kanssa.

Käytetyt tuotteet tässä reseptissä

Valmistusaika 210 min
Valmistelu aika: 210 min
2328 kJ / 556 kcal

Ainekset 4 annokselle

  • 4 broilerin koipireittä
  • 1 rasia tuoreita keittojuureksia
  • 1 makea sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 pullo (750 ml) ranskalaista Vin de Pays -punaviiniä
  • 7 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
  • muutama timjamin lehti
  • 2 laakerinlehteä
  • 5 katajanmarjaa
  • 5 kokonaista mustapippuria
  • 1 tl ruskeaa sokeria
  • suolaa
  • vastajauhettua pippuria
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 150 ml kanalientä
  • 300 g pieniä herkkusieniä