
5 / 162
Kuhaa ja kasviksia aasialaisessa kastikkeessa
Luonnollisesti valmistettu soijakastike
Pääruoat
Kala
Vihannekset
Japanilainen fuusiokeittiö
Kevät
Syksy
Talvi

Ainekset 4 annokselle
- 300 g kuhaa tai muuta vaaleaa kalaa
- 1 salottisipuli
- 4–5 siitakesientä
- 1/4 punaista ja 1/4 keltaista paprikaa
- 2,5 dl kalalientä tai dashi-lientä
- 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
- 4 1/2 rkl valkoviini (ihana)
- 1 1/2 rkl sokeria
- 3 tl perunajauhoja liuotettuna 3 teelusikalliseen vettä
- 4–5 ruohosipulin vartta
- Lisäksi: vehnäjauhoja, öljyä friteeraukseen
Japakset ovat japanilaisia tapaksia. Tuplaa reseptin ainesosien määrä, niin voit tarjota tämän myös pääruokana.
Valmistusohje
Valmista ensin kastike: Leikkaa paprikat, salottisipuli ja sienet ohuiksi viipaleiksi. Kaada pannulle tilkka öljyä ja kuullota kasvikset. Kaada pannulle kala- tai dashi-liemi, luonnollisesti valmistettu Kikkoman-soijakastike, valkoviini ja sokeri, ja kiehauta. Suurusta kastike perunajauho-vesiseoksella ja lisää lopuksi joukkoon silputtu ruohosipuli.
Leikkaa kala sopivan kokoisiksi suupaloiksi, leivitä kalapalat ja friteeraa nopeasti 180 asteessa. Jaa kalapalat pieniin kulhoihin, nosta päälle kasviksia ja kastiketta.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 4 annokselle
- 300 g kuhaa tai muuta vaaleaa kalaa
- 1 salottisipuli
- 4–5 siitakesientä
- 1/4 punaista ja 1/4 keltaista paprikaa
- 2,5 dl kalalientä tai dashi-lientä
- 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
- 4 1/2 rkl valkoviini (ihana)
- 1 1/2 rkl sokeria
- 3 tl perunajauhoja liuotettuna 3 teelusikalliseen vettä
- 4–5 ruohosipulin vartta
- Lisäksi: vehnäjauhoja, öljyä friteeraukseen
Japakset ovat japanilaisia tapaksia. Tuplaa reseptin ainesosien määrä, niin voit tarjota tämän myös pääruokana.