Kreikkalaistyylinen possugyroskulho

kokonaisaika 30 min
10 min esivalmistelut
20 min valmistus

Tämä maukas, lämmin kulho on saanut inspiraation kreikkalaisista mauista. Siinä yhdistyvät ohraryynit, paistettu possugyros, sipulit, tomaatit ja paprikat, ja päälle tulee mursattua fetaa ja oliiveja.

Ainekset

2 annosta
50 g
(karkeita) ohraryynejä
1 
sipuli
1 
valkosipulinkynsi
100 g
kirsikkatomaatteja
1 
iso keltainen suippopaprika
Vastajauhettua pippuria
Riivittyä oreganoa
250 g
gyrosta (vaihtoehtoisesti: katso vinkki)
100 g
fetaa
10 
marinoitua oliivia
Ravintosisältö (per annos): 2552 kJ  /  608 kcal
34,1 g Rasva
42,3 g Proteiini
30,7 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Valmista ohraryynit pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi ja hienonna valkosipuli. Puolita tomaatit. Leikkaa paprika suikaleiksi.

Vaihe 2

Paista sipuli, valkosipuli, tomaatit ja paprika 1 teelusikallisessa kuumaa seesamiöljyä 5–8 minuutin ajan ja mausta teriyaki-marinadilla, jauhetulla pippurilla ja oreganolla.

Vaihe 3

Paista possugyros jäljellä olevassa kuumassa seesamiöljyssä noin 5 minuutin ajan. Murskaa feta.

Vaihe 4

Laita ohraryynit, vihannekset ja paistettu possu kulhoihin, ripottele päälle fetaa, koristele oliiveilla ja tarjoile.

Vinkki

Jos et saa valmiiksi maustettua gyrosta, leikkaa sianlihaa ohuiksi siivuiksi ja sekoita gyrosmausteen kanssa. Tai sekoita sen sijaan teriyaki-marinadin ja oreganon kanssa.

Pirskota päälle paahdettua valkosipuliöljyä.

Resepti-ID: 1045

PDF-resepti

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Valmista ohraryynit pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi ja hienonna valkosipuli. Puolita tomaatit. Leikkaa paprika suikaleiksi.

Paista sipuli, valkosipuli, tomaatit ja paprika 1 teelusikallisessa kuumaa seesamiöljyä 5–8 minuutin ajan ja mausta teriyaki-marinadilla, jauhetulla pippurilla ja oreganolla.

Paista possugyros jäljellä olevassa kuumassa seesamiöljyssä noin 5 minuutin ajan. Murskaa feta.

Laita ohraryynit, vihannekset ja paistettu possu kulhoihin, ripottele päälle fetaa, koristele oliiveilla ja tarjoile.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04

Löydä lisää reseptejä

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.