
Kimchipata soijamaidolla
Ohjeet ja ainekset soijamaitoa sisältävän ruokaisan kimchipadan valmistukseen.

Ainekset 2 annokselle
- 70 g ohuita possunkylkiviipaleita
- 60 g kiinankaalia (n. 3 lehteä)
- 1 pak choi
- 100 g sieniä (esim. shimeji-, siitake- tai herkkusieniä)
- puoli palaa tofua
- 1 tl seesamiöljyä (Kikkoman Paahdettu seesamiöljy) tai muuta öljyä
- 200 ml vettä
- 100 ml japanilaista sakea (tai 100 ml vettä)
- 2 rkl Kikkoman Mausteinen Chilikastike Kimchille
- 200 ml soijamaitoa (makeuttamatonta) 2 tl gochujang-tahnaa (punainen chilitahna) (tai 2 tl misotahnaa)
- 1 kevätsipuli
* Tarjoa udon- tai ramennuudeleiden kanssa
Valmistusohje
1. Leikkaa liha pieniksi paloiksi.
2. Pese kiinankaali. Leikkaa lehtien alaosa noin 2 cm:n ja yläosa noin 4–5 cm:n levyisiksi suikaleiksi.
3. Pese pak choi. Leikkaa lehtien alaosat neljään yhtä suureen osaan ja yläosat noin 5 cm:n pituisiksi paloiksi.
4. Valmistele sienet.
5. Leikkaa tofu 3–4 cm:n kokoisiksi kuutioiksi.
6. Kuumenna seesamiöljy (tai muu öljy) paistinpannulla ja paista liha. Kun liha ruskistuu, lisää pannulle kiinankaali, pak choi ja sienet. Jatka paistamista.
7. Kaada pannulle 200 ml vettä, sake ja Kikkoman Mausteinen Chilikastike Kimchille. Jatka kypsennystä.
8. Lisää tofu ja kuumenna keskilämmöllä. Lisää soijamaito ja gochujang-tahna (tai misotahna). Älä kuumenna kiehuvaksi.
9. Leikkaa kevätsipuli renkaiksi, pese ja lisää ruokaan.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 2 annokselle
- 70 g ohuita possunkylkiviipaleita
- 60 g kiinankaalia (n. 3 lehteä)
- 1 pak choi
- 100 g sieniä (esim. shimeji-, siitake- tai herkkusieniä)
- puoli palaa tofua
- 1 tl seesamiöljyä (Kikkoman Paahdettu seesamiöljy) tai muuta öljyä
- 200 ml vettä
- 100 ml japanilaista sakea (tai 100 ml vettä)
- 2 rkl Kikkoman Mausteinen Chilikastike Kimchille
- 200 ml soijamaitoa (makeuttamatonta) 2 tl gochujang-tahnaa (punainen chilitahna) (tai 2 tl misotahnaa)
- 1 kevätsipuli
* Tarjoa udon- tai ramennuudeleiden kanssa