Hae
Suodata
Kikkoman Poke-kastikkeella maustettu makaronilaatikko
Bookmark
16 / 162

Kikkoman Poke-kastikkeella maustettu makaronilaatikko

Kikkoman Poke-kastikkeella maustettu makaronilaatikko

Ainekset 4 annokselle

  • 2 rkl voita
  • 200 g ruskeita herkkusieniä viipaloituna
  • 1 iso keltasipuli tai 2-3 salottisipulia (n. 150 g) hienonnettuna
  • 4 isoa valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1,5 dl Kikkoman Poke-kastiketta
  • 1 dl salviaa hienonnettuna
  • mustapippuria myllystä
  • 400 g naudan jauhelihaa (n. 17 % rasvaa)
  • 400 g makaronia tai esim. orecchiette-pastaa
  • 200 g cheddaria raastettuna
  • 3 kananmunaa
  • 1 l huoneenlämpöistä lihalientä

Valmistusohje

Kuumenna voi paistinpannussa ja paista herkkusieniä käännellen, kunnes ne ovat hieman ruskistuneet. Lisää sipuli ja valkosipuli ja paista vielä muutaman minuutin ajan sekoitellen. Nosta pannu pois levyltä ja lisää 0,5 dl Poke-kastiketta, salvia sekä mustapippuria. Sekoita ja siirrä sivuun odottamaan. Kuumenna puhdistettu paistinpannu ja lisää jauheliha. Ruskista liha omassa rasvassaan rapeaksi. Nosta pannu levyltä ja mausta lopulla Poke-kastikkeella ja mustapippurilla. Voitele uunivuoka ja lisää makaronit, jauheliha, sieni-sipuliseos sekä juustoraaste. Sekoita huolellisesti. Vispilöi kananmunat lihaliemeen ja kaada seosta muiden ainesten päälle niin, että makaronit juuri ja juuri peittyvät. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin tunti. Sekoita ruokaa kerran kypsennyksen puolivälissä, jotta makaronit eivät painu vuoan pohjalle. Saat pinnasta tarvittaessa erityisen rapean, jos kytket kypsennyksen lopuksi uunin grillivastukset päälle ja paahdat ruoan pintaa kunnes se on ruskistunut. Anna makaronilaatikon vetäytyä uunista ottamisen jälkeen noin 10 minuuttia. Tarjoile vihersalaatin kera.

Käytetyt tuotteet tässä reseptissä

Ainekset 4 annokselle

  • 2 rkl voita
  • 200 g ruskeita herkkusieniä viipaloituna
  • 1 iso keltasipuli tai 2-3 salottisipulia (n. 150 g) hienonnettuna
  • 4 isoa valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1,5 dl Kikkoman Poke-kastiketta
  • 1 dl salviaa hienonnettuna
  • mustapippuria myllystä
  • 400 g naudan jauhelihaa (n. 17 % rasvaa)
  • 400 g makaronia tai esim. orecchiette-pastaa
  • 200 g cheddaria raastettuna
  • 3 kananmunaa
  • 1 l huoneenlämpöistä lihalientä