
Kenchin-jiru – japanilainen kasviskeitto

Ainekset 4 annokselle
- 100 g valkoista retikkaa
- 80 g porkkanoita
- 60 g siitakesieniä
- 3 kevätsipulia
- 80 g tofua
- 20 ml kasviöljyä
- 1 l kasvislientä
- 4 rkl Kikkomanin luonnonmukaisesti valmistettua soijakastiketta
- ½ tl sokeria
- 1 rkl perunajauhoja
- ½ tl seesamiöljyä
Valmistusohje
Viipaloi retikka ja porkkanat ohuiksi siivuiksi. Paloittele siitakesienet neljään osaan. Leikkaa kevätsipuli vinosti 2,5 cm:n mittaisiksi paloiksi. Paloittele tofu pieniksi kuutioiksi.
Kuumenna kasviöljy kattilassa. Lisää pannulle retikka, porkkanat ja siitakesienet, ja paista niitä hetki. Lisää joukkoon kasvisliemi, luonnonmukaisesti valmistettu soijakastike sekä sokeri ja kiehauta. Vähennä lämpöä ja anna keiton kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä 3-4 minuutin ajan, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Kaavi vaahto pois keiton pinnalta. Sekoita perunajauhot ja 2 rkl vettä tasaiseksi seokseksi ja lisää seos varovasti keiton joukkoon.
Lisää lopuksi joukkoon tofu ja kevätsipulit ja kiehauta vielä kerran. Mausta keitto seesamiöljyllä. Keiton lisukkeiksi sopivat erinomaisesti myös gnocchi ja ravioli.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 4 annokselle
- 100 g valkoista retikkaa
- 80 g porkkanoita
- 60 g siitakesieniä
- 3 kevätsipulia
- 80 g tofua
- 20 ml kasviöljyä
- 1 l kasvislientä
- 4 rkl Kikkomanin luonnonmukaisesti valmistettua soijakastiketta
- ½ tl sokeria
- 1 rkl perunajauhoja
- ½ tl seesamiöljyä