
Keitettyä kananrintaa kermaisessa seesami-soijakastikkeessa

Ainekset 4 annokselle
- 600 g kanan rintafileetä
Keitinliemi:
- 1 l kanalientä (tai vettä)
- noin 1 cm pala inkivääriä
- 1/5 purjo
- ripaus suolaa
Kermainen seesami-soijakastike:
- 45 g vaaleita seesaminsiemeniä, paahdettuja
- 5 rkl Kikkoman Wokkikastike
- 1,2 dl seesamiöljyä
- ripaus sokeria
Salaatti:
- ¼ jäävuorisalaattia
- ½ sipuli
- ¼ kurkku
- ¼ nippu ruohosipulia
- ¼ nippu korianteria
Valmistusohje
Kaada kattilaan kanaliemi, viipaloitu inkivääri, purjo ja ripaus suolaa ja kiehauta. Lisää kattilaan kananliha kokonaisena ja anna kypsyä. Liemen tulee olla jatkuvasti 80–90 asteista. Nosta kananliha pois liemestä ja pidä lämpiminä.
Valmista seesami-soijakastike sekoittamalla keskenään paahdetut seesaminsiemenet ja Wok sauce -kastike ja sekoita ainekset sauvasekoittimella hienoksi. Kaada joukkoon vähitellen seesamiöljy ja jatka sekoittamista, kunnes seos muuttuu siirappimaiseksi. Lisää joukkoon halutessasi ripaus sokeria.
Leikkaa jäävuorisalaatti, sipuli, kurkku ja ruohosipuli suikaleiksi ja nosta ainekset hetkeksi veteen. Kaada ainekset siivilään, anna veden valua pois ja asettele lautaselle. Leikkaa kananliha 3–4 mm:n levyisiksi ohuiksi siivuiksi ja asettele siivut salaatin päälle. Kaada päälle lopuksi seesami-soijakastiketta ja koristele korianterilla. Jos haluat salaattiin vielä hieman enemmän väriä, voit lisätä joukkoon muutaman puolitetun kirsikkatomaatin.
Vinkki: Voit tarjoilla ruoan halutessasi joko kylmänä tai lämpimänä.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 4 annokselle
- 600 g kanan rintafileetä
Keitinliemi:
- 1 l kanalientä (tai vettä)
- noin 1 cm pala inkivääriä
- 1/5 purjo
- ripaus suolaa
Kermainen seesami-soijakastike:
- 45 g vaaleita seesaminsiemeniä, paahdettuja
- 5 rkl Kikkoman Wokkikastike
- 1,2 dl seesamiöljyä
- ripaus sokeria
Salaatti:
- ¼ jäävuorisalaattia
- ½ sipuli
- ¼ kurkku
- ¼ nippu ruohosipulia
- ¼ nippu korianteria