Hae
Suodattaa
Bookmark
36 / 349

Keisarihummeria belugalinssisalaatin ja soijakastikevaahdon kanssa

Valmistelu aika: 4 tuntia
Lämpöarvo (annosta kohti): 317 kJ / 76 kcal

Ainekset 10 annoksille

  • 1 arkki (10 x 10 cm) kombu-levää
  • 1/2 tl sokeria
  • 3 tl liivatejauhetta
  • 30 ml luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
  • 6 raakoja keisarihummerin tai meriravun pyrstöjä
  • suolaa
  • 120 g belugalinssejä
  • 1 salottisipuli
  • 1/4 mangoa
  • 40 ml mangomehua
  • 20 ml etikkaa
  • 1/2 tl sinappia
  • 20 ml maapähkinäöljyä
  • vastajauhettua pippuria
  • muutama kukkakaalin kukinto

Valmistautuminen

Valmista ensin soijakastikevaahto: Kaada kattilaan 1,2 litraa vettä ja nosta kombu-levä kattilaan liottumaan 2–3 tunniksi. Kiehauta kombu-liemi ja nosta kombu-levä pois kattilasta vähän ennen kuin liemi alkaa kiehua. Kaada 100 ml lientä toiseen astiaan ja sekoita joukkoon sokeri ja liivatejauhe. Kaada joukkoon soijakastike ja anna jäähtyä. Heti kun kastike alkaa paksuuntua, soseuta se hienoksi sauvasekoittimella. Soseuta niin kauan, kunnes liemi muuttuu vaahdoksi.

Kypsennä keisarihummerin pyrstöt suolatussa vedessä ja anna jäähtyä. Kuori pyrstöt, irrota liha ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Valmista linssit pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori salottisipuli ja pilko pieniksi kuutioiksi. Kuori mango ja leikkaa kuutioiksi.

Tee seuraavaksi salaattikastike: Keitä mangomehua niin kauan, kunnes puolet on haihtunut. Sekoita mehun joukkoon etikka, sinappi ja öljy. Mausta salaattikastike suolalla ja pippurilla ja sekoita linssien, sipulien ja mangokuutioiden joukkoon. Pese kukkakaalin kukinnot ja höylää kukinnoista veitsellä pientä murusta. Aseta belugalinssisalaattia ja keisarihummerin pyrstöjä lautasille ja nosta päälle soijakastikevaahtoa. Ripottele päälle kukkakaalimuruja, koristele halutessasi vielä kirvelillä ja tarjoa.

Ainekset 10 annoksille

  • 1 arkki (10 x 10 cm) kombu-levää
  • 1/2 tl sokeria
  • 3 tl liivatejauhetta
  • 30 ml luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
  • 6 raakoja keisarihummerin tai meriravun pyrstöjä
  • suolaa
  • 120 g belugalinssejä
  • 1 salottisipuli
  • 1/4 mangoa
  • 40 ml mangomehua
  • 20 ml etikkaa
  • 1/2 tl sinappia
  • 20 ml maapähkinäöljyä
  • vastajauhettua pippuria
  • muutama kukkakaalin kukinto