
262 / 358
Katkarapuvartaat ja lämmin linssisalaatti
Valmistelu aika:
30 minuuttia
Lämpöarvo (annosta kohti):
3411 kJ / 815 kcal
Ainekset 2 annoksille
- 1 sitruunan mehu
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 valkosipulinkynsi
- 1⁄4 punaista chilipalkoa
- 6 rkl Kikkomanin wokkikastiketta
- 1 nippu lehtipersiljaa
- 8 keskisuurta, kuorittua katkarapua
- 200 g belugalinssejä
- 500 ml kasvislientä
- 1 porkkana
- 1⁄ 2 punainen paprika
- 1⁄2 kesäkurpitsa
- 50 g cashewpähkinöitä
- oliiviöljyä
- ripaus piparkakkumaustetta
- ripaus pippuria
- 4 pitkää puista grillitikkua
Valmistusohje
- Valmista marinadi soseuttamalla sitruunan mehu, valkosipulinkynnet, chili ja wokkikastike sauvasekoittimella. Huuhdo persilja, taputtele talouspaperilla kuivaksi ja silppua hienoksi. Nosta katkaravut ja 1 rkl silputtua persiljaa kulhoon, kaada marinadi päälle, sekoita hyvin keskenään ja anna vetäytyä jääkaapissa.
- Keitä linssejä kasvisliemessä miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia. Pese ja puhdista kasvikset ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
- Kaada oliiviöljy pannulle ja paista kasvikset ja cashewpähkinät kovalla lämmöllä. Lisää joukkoon linssit ja loput kasvisliemestä. Kiehauta hetki ja mausta piparkakkumausteella, pippurilla ja wokkikastikkeella. Lisää joukkoon lopuksi loput persiljasta.
- Pujota katkaravut grillitikkuihin ja paista marinoituja katkarapuja hetki pannulla. Alenna lämpöä ja anna kypsyä hitaasti keskisuurella lämmöllä. Tarjoa vartaat lämpimän linssisalaatin kanssa.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 2 annoksille
- 1 sitruunan mehu
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 valkosipulinkynsi
- 1⁄4 punaista chilipalkoa
- 6 rkl Kikkomanin wokkikastiketta
- 1 nippu lehtipersiljaa
- 8 keskisuurta, kuorittua katkarapua
- 200 g belugalinssejä
- 500 ml kasvislientä
- 1 porkkana
- 1⁄ 2 punainen paprika
- 1⁄2 kesäkurpitsa
- 50 g cashewpähkinöitä
- oliiviöljyä
- ripaus piparkakkumaustetta
- ripaus pippuria
- 4 pitkää puista grillitikkua