
Katkarapuleivät ja paprikadippi

Ainekset 10 annokselle
- 400 g kypsiä kuorittuja katkarapuja
- 100 g majoneesia
- 30 ml luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
- 80 g sipulia
- 3-4 rkl perunajauhoja
- 1 vaalea leipä (siivuttamaton vuokaleipä)
- öljyä friteeraukseen
- 1 valkosipulinkynsi
- 200 g grillattua paprikaa (lasipurkissa)
- vihreää tabasco-kastiketta
Valmistusohje
Soseuta katkaravut, majoneesi ja 1 tl soijakastiketta hienoksi. Kuori sipulit ja pilko pieniksi kuutioiksi. Ripottele päälle 1 tl perunajauhoja ja lisää sipulit katkarapuseoksen joukkoon.
Leikkaa leivän kuori pois ja leikkaa leivästä 20, noin 1 cm:n paksuista siivua. Ripottele leipäsiivujen yhdelle puolelle hieman perunajauhoja ja levitä puoleen leipäsiivusta katkarapuseosta. Käännä päällystämätön puolikas katkarapuseoksen päälle, paina leivän puolikkaat vastakkain ja leikkaa 3 tikuksi. Friteeraa katkarapuleivät kuumassa öljyssä.
Valmista dippi soseuttamalla kuorittu valkosipuli, paprikat, 4 rkl paprikoiden säilykelientä, loput soijakastikkeesta ja muutama tippa tabasco-kastiketta. Aseta katkarapuleivät lautasille ja kaada paprikadippiä pieniin kulhoihin. Koristele halutessasi persiljalla ja tarjoa.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 10 annokselle
- 400 g kypsiä kuorittuja katkarapuja
- 100 g majoneesia
- 30 ml luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
- 80 g sipulia
- 3-4 rkl perunajauhoja
- 1 vaalea leipä (siivuttamaton vuokaleipä)
- öljyä friteeraukseen
- 1 valkosipulinkynsi
- 200 g grillattua paprikaa (lasipurkissa)
- vihreää tabasco-kastiketta