Katkarapuleivät ja paprikadippi
Hae
Suodattaa
Bookmark
40 / 349

Katkarapuleivät ja paprikadippi

Valmistelu aika: 40 minuuttia
Lämpöarvo (annosta kohti): 1293 kJ / 309 kcal

Ainekset 10 annoksille

  • 400 g kypsiä kuorittuja katkarapuja
  • 100 g majoneesia
  • 30 ml luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
  • 80 g sipulia
  • 3-4 rkl perunajauhoja
  • 1 vaalea leipä (siivuttamaton vuokaleipä)
  • öljyä friteeraukseen
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 200 g grillattua paprikaa (lasipurkissa)
  • vihreää tabasco-kastiketta

Valmistautuminen

Soseuta katkaravut, majoneesi ja 1 tl soijakastiketta hienoksi. Kuori sipulit ja pilko pieniksi kuutioiksi. Ripottele päälle 1 tl perunajauhoja ja lisää sipulit katkarapuseoksen joukkoon.

Leikkaa leivän kuori pois ja leikkaa leivästä 20, noin 1 cm:n paksuista siivua.  Ripottele leipäsiivujen yhdelle puolelle hieman perunajauhoja ja levitä puoleen leipäsiivusta katkarapuseosta. Käännä päällystämätön puolikas katkarapuseoksen päälle, paina leivän puolikkaat vastakkain ja leikkaa 3 tikuksi. Friteeraa katkarapuleivät kuumassa öljyssä.

Valmista dippi soseuttamalla kuorittu valkosipuli, paprikat, 4 rkl paprikoiden säilykelientä, loput soijakastikkeesta ja muutama tippa tabasco-kastiketta. Aseta katkarapuleivät lautasille ja kaada paprikadippiä pieniin kulhoihin. Koristele halutessasi persiljalla ja tarjoa.

Ainekset 10 annoksille

  • 400 g kypsiä kuorittuja katkarapuja
  • 100 g majoneesia
  • 30 ml luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
  • 80 g sipulia
  • 3-4 rkl perunajauhoja
  • 1 vaalea leipä (siivuttamaton vuokaleipä)
  • öljyä friteeraukseen
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 200 g grillattua paprikaa (lasipurkissa)
  • vihreää tabasco-kastiketta