
Kasviswokki rapeiden nuudeleiden kera

Ainekset 4 annokselle
- 150 g riisinuudeleita
- n. 1 l maapähkinä- tai rypsiöljyä friteeraukseen
- 3 rkl Kikkoman-soijakastiketta
- 1 limetin mehu
- 1 tl ruskeaa sokeria
- 1 tl raastettua inkivääriä
- 2 punaista paprikaa, suikaleina
- 1 keltainen paprika, suikaleina
- 2 porkkanaa, ohuina tikkuina
- 1 punainen sipuli, siivuina
- 150 g sokeriherneen palkoja, halkaistuna pituussuunnassa
- 150 g minimaisseja (purkista), halkaistuna pituussuunnassa
- 1 vihreä chili, ohuina renkaina
Valmistusohje
Murenna riisinuudelit. Kuumenna öljy wokkipannulla n. 190 asteiseksi ja friteeraa riisinuudelit annoksittain muutaman sekunnin ajan, kunnes ne hieman turpoavat ja muuttuvat valkoisiksi ja rapeiksi. Nosta nuudelit talouspaperin päälle ja pidä lämpiminä.
Sekoita soijakastike, mehu, sokeri ja inkivääri keskenään. Kaada ylimääräinen öljy pois ja jätä pannulle n. 2 rkl öljyä. Kuumenna pannu ja paista paprika- ja sipulisuikaleita sekä porkkanatikkuja pannulla n. 3 minuuttia kovalla lämmöllä. Lisää joukkoon sokeriherneet ja minimaissit ja paista vielä n. 3 minuuttia.
Kaada joukkoon kastike ja paista kasviksia kovalla lämmöllä kunnes niiden pinta muuttuu kiiltäväksi. Nosta kasvikset syviin lautasiin, annostele nuudelit kasvisten päälle ja koristele chilirenkailla.
Katso videoreseptist!
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 4 annokselle
- 150 g riisinuudeleita
- n. 1 l maapähkinä- tai rypsiöljyä friteeraukseen
- 3 rkl Kikkoman-soijakastiketta
- 1 limetin mehu
- 1 tl ruskeaa sokeria
- 1 tl raastettua inkivääriä
- 2 punaista paprikaa, suikaleina
- 1 keltainen paprika, suikaleina
- 2 porkkanaa, ohuina tikkuina
- 1 punainen sipuli, siivuina
- 150 g sokeriherneen palkoja, halkaistuna pituussuunnassa
- 150 g minimaisseja (purkista), halkaistuna pituussuunnassa
- 1 vihreä chili, ohuina renkaina