
28 / 162
Kasvissushikakut
Luonnollisesti valmistettu soijakastike
Makea soijakastike riisille
Pääruoat
Vihannekset
Riisi
Japanilaisia ruokia
Kasvisruoat
Sushi
Joulu
Kevät
Kesä
Syksy
Talvi

Valmistusaika
80 min
Valmistelu aika:
50 min
Marinointiaika:
30 min
258 kJ / 61 kcal
Fett / Rasva:
1.9 g
Protein / Proteiini:
1.7 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit:
9.1 g
Ainekset 1 annokselle
- 250 g keitettyä sushiriisiä
1.
- n. 8 cm kurkkua
- 1 retiisi
- 2 kurpitsansiementä
2.
- 20 g punaista ja 20 g keltaista paprikaa
- 1 rkl sushietikkaa
- 2 ruohosipulin vartta
3.
- 1 tl kypsiä punaisia linssejä
- 1,5 rkl keitettyjä edamame-papuja
4.
- 2 siitakesientä, Ø n. 4 cm
- 1 rkl vaahterasiirappia (tai hunajaa)
- ½ tl sokeria
- 1 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
- valkopippuria, paahdettuja seesaminsiemeniä
- tai
- 2 siitakesientä, Ø n. 4 cm
- 2 rkl Kikkomanin makeaa soijakastiketta riisille
- 100 ml vettä
- valkopippuria, paahdettuja seesaminsiemeniä
5.
- ¼ avokadoa
- ¼ kirsikkatomaattia
- vihanneskrassia
Valmistusohje
5 erilaista kuppikakkua, jokaista 2 kpl
- Pese kurkku ja höylää kurkusta kuorimaveitsellä 8 pitkää, n. 1 cm:n levyistä siivua. Marinoi kurkkusiivuja 3-prosenttisessa suolavedessä n. 15 minuuttia. Pese retiisi ja leikkaa 4 ohueksi siivuksi.
- Puhdista paprikat, keitä hetki kuumassa vedessä ja taputtele talouspaperilla kuiviksi. Kaada pieneen kulhoon sushietikka ja 2 rkl vettä ja marinoi paprikoita n. 30 minuuttia. Huuhtele ruohosipuli, taputtele talouspaperilla kuivaksi ja leikkaa ohuiksi renkaiksi.
- Valmista seuraavaksi keitetyt siitakesienet. Leikkaa sienistä kannat pois. Kaada pienelle pannulle vaahterasiirappi, soijakastike, 100 ml vettä ja sienet ja kiehauta seos. Vähennä lämpöä ja keitä niin kauan, kunnes neste on haihtunut lähes kokonaan. Anna keitettyjen siitakesienten jäähtyä.
- Höylää avokadon hedelmälihasta kuorimaveitsellä 6 ohutta, n. 7–8 cm:n pituista ja 1 cm:n levyistä siivua. Leikkaa tomaatti kahtia.
- Leikkaa tuorekelmusta 10 noin 15x15 cm:n kokoista neliötä ja vuoraa muffinssivuoan kupit tuorekelmulla.
- Taputtele kurkkusiivut talouspaperilla kuiviksi ja aseta kurkkusiivut muffinssivuoan kahden kupin pohjalle poikittain niin, että kurkkusiivut nousevat kupin reunoille. Nosta kumpaankin kuppiin n. 25 g sushiriisiä. Taita kurkkusiivujen päät riisin päälle niin, että riisi peittyy. Käännä tuorekelmun reunat kurkkusiivujen päälle ja paina kakkua kevyesti kasaan. Nosta kurkkusushikakut pois vuoasta ja poista tuorekelmu. Koristele retiisisiivuilla ja kurpitsansiemenillä.
- Ota paprikat pois marinadista ja taputtele talouspaperilla kuiviksi. Leikkaa paprikat pieniksi kuutioiksi ja levitä paprikakuutiot muffinssivuoan kahden kupin pohjalle. Nosta kumpaankin kuppiin n. 25 g sushiriisiä, käännä tuorekelmun reunat riisin päälle ja paina kakkua kevyesti kasaan. Nosta paprikasushikakut pois vuoasta, poista tuorekelmu ja koristele ruohosipulirenkailla.
- Levitä edamame-pavut muffinssivuoan kahden kupin pohjalle. Nosta kumpaankin kuppiin n. 25 g sushiriisiä. Taita tuorekelmun reunat riisin päälle ja paina kakkua kevyesti kasaan. Nosta edamame-sushikakut pois vuoasta, poista tuorekelmu ja koristele punaisilla linsseillä.
- Aseta keitetyt siitakesienet muffinssivuoan kahden kupin pohjalle hattu alaspäin. Nosta kumpaankin kuppiin n. 25 g sushiriisiä, käännä tuorekelmun reunat riisin päälle ja paina kakkua kevyesti kasaan. Nosta siitakesienisushikakut pois vuoasta, poista tuorekelmu ja koristele seesaminsiemenillä.
- Aseta 3 avokadosiivua kummankin kahden kupin pohjalle. Nosta kumpaankin kuppiin n. 25 g sushiriisiä, käännä tuorekelmun reunat riisin päälle ja paina kakkua kevyesti kasaan. Nosta avokadosushikakut pois vuoasta, poista tuorekelmu ja koristele tomaateilla ja vihanneskrassilla.
- Tarjoa herkulliset sushikakut soijakastikkeen kanssa.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Valmistusaika
80 min
Valmistelu aika:
50 min
Marinointiaika:
30 min
258 kJ / 61 kcal
Fett / Rasva:
1.9 g
Protein / Proteiini:
1.7 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit:
9.1 g
Ainekset 1 annokselle
- 250 g keitettyä sushiriisiä
1.
- n. 8 cm kurkkua
- 1 retiisi
- 2 kurpitsansiementä
2.
- 20 g punaista ja 20 g keltaista paprikaa
- 1 rkl sushietikkaa
- 2 ruohosipulin vartta
3.
- 1 tl kypsiä punaisia linssejä
- 1,5 rkl keitettyjä edamame-papuja
4.
- 2 siitakesientä, Ø n. 4 cm
- 1 rkl vaahterasiirappia (tai hunajaa)
- ½ tl sokeria
- 1 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
- valkopippuria, paahdettuja seesaminsiemeniä
- tai
- 2 siitakesientä, Ø n. 4 cm
- 2 rkl Kikkomanin makeaa soijakastiketta riisille
- 100 ml vettä
- valkopippuria, paahdettuja seesaminsiemeniä
5.
- ¼ avokadoa
- ¼ kirsikkatomaattia
- vihanneskrassia