Kasvissalaatti Teriyaki-seesamimarinadilla

kokonaisaika 40 min
20 min esivalmistelut
20 min valmistus

Ainekset

4 annosta

Sillä salaatti:

1 
pieni kurpitsa (n. 400 g)
4 
rosmariinin vartta
3 rkl
oliiviöljyä
1 hyppysellinen
paprikajauhetta
200 g
ruusukaalia
1 
keskisuuri varsiselleri
4 
isoa (violettia) porkkanaa
125 g
vuonankaalisalaattia
4 rkl
puolukkahilloa (makeutettua)

Marinadin ainekset:

6 rkl
oliiviöljyä
1 loraus
vettä
1 hyppysellinen
pippuria
2 tl
seesaminsiemeniä (halutessa)

Valmistus

Vaihe 1

Kuumenna uuni 200 asteeseen (kiertoilma). Huuhdo kurpitsa ja kuori lajikkeesta riippuen. Puolita kurpitsa terävällä veitsellä ja leikkaa hedelmäliha sormen paksuisiksi tikuiksi. Nosta kurpitsatikut kulhoon ja lisää joukkoon hieman paprikajauhetta ja oliiviöljyä. Aseta kurpitsatikut leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista esilämmitetyssä uunissa n. 18–20 minuuttia. Leikkaa ruusukaaleista kannat pois ja tee ruusukaaleihin ristinmuotoiset viillot. Huuhdo varsiselleri ja pilko pieniksi paloiksi. Kuori ja huuhdo porkkanat ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Kiehauta ruusukaalit, porkkanat ja varsiselleri suolatussa vedessä.

Vaihe 2

Salaattimarinadin valmistus: Paahda seesaminsiemeniä hetki pannulla. Kaada Teriyaki-kastike ja kaikki loput marinadin ainekset suljettavaan lasipurkkiin ja ravista hyvin.

Vaihe 3

Jaa vuonankaalisalaatti lautasille ja nosta päälle lämpimiä kasviksia. Kaada salaatin päälle salaattimarinadia ja tarjoile puolukkahillon kanssa.

Resepti-ID: 440

PDF-resepti

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Kuumenna uuni 200 asteeseen (kiertoilma). Huuhdo kurpitsa ja kuori lajikkeesta riippuen. Puolita kurpitsa terävällä veitsellä ja leikkaa hedelmäliha sormen paksuisiksi tikuiksi. Nosta kurpitsatikut kulhoon ja lisää joukkoon hieman paprikajauhetta ja oliiviöljyä. Aseta kurpitsatikut leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista esilämmitetyssä uunissa n. 18–20 minuuttia. Leikkaa ruusukaaleista kannat pois ja tee ruusukaaleihin ristinmuotoiset viillot. Huuhdo varsiselleri ja pilko pieniksi paloiksi. Kuori ja huuhdo porkkanat ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Kiehauta ruusukaalit, porkkanat ja varsiselleri suolatussa vedessä.

Salaattimarinadin valmistus: Paahda seesaminsiemeniä hetki pannulla. Kaada Teriyaki-kastike ja kaikki loput marinadin ainekset suljettavaan lasipurkkiin ja ravista hyvin.

Jaa vuonankaalisalaatti lautasille ja nosta päälle lämpimiä kasviksia. Kaada salaatin päälle salaattimarinadia ja tarjoile puolukkahillon kanssa.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.