
Kasvispiiras

Ainekset 4 annokselle
- 3 isoa salottisipulia
- 150 g kirsikkatomaatteja
- 3 rkl oliiviöljyä
- 100 g isoja mustia kivettömiä oliiveja
- 50 ml luonnollisesti valmistettua Kikkoman Less Salt -soijakastiketta
- 1 rkl vaaleaa sokerisiirappia (tai vaihtoehtoisesti agavesiirappia)
- muutama timjamin oksa
- 275 g esikaulittua ja laskostettua lehtitaikinaa
Valmistusohje
Kuori salottisipulit ja halkaise pituussuunnassa. Pese tomaatit. Kuumenna öljy uuninkestävällä paistinpannulla. Aseta salottisipulit pannulle leikkauspinta alaspäin ja paista 2–3 minuuttia. Lisää joukkoon tomaatit ja oliivit ja paista vielä 2–3 minuuttia. Lisää joukkoon soijakastike, siirappi ja timjami ja anna kiehua hiljalleen 1–2 minuuttia.
Avaa lehtitaikinalevy taitoksistaan, nosta levy kasvisten päälle ja leikkaa ylimääräinen taikina pois. Paista uunissa 200 asteessa (kiertoilmalla 180 asteessa) n. 20 minuuttia.
Aseta lautanen kuuman pannun päälle ja keikauta kasvispiiras lautaselle. Koristele halutessasi tuoreella timjamilla ja tarjoa.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 4 annokselle
- 3 isoa salottisipulia
- 150 g kirsikkatomaatteja
- 3 rkl oliiviöljyä
- 100 g isoja mustia kivettömiä oliiveja
- 50 ml luonnollisesti valmistettua Kikkoman Less Salt -soijakastiketta
- 1 rkl vaaleaa sokerisiirappia (tai vaihtoehtoisesti agavesiirappia)
- muutama timjamin oksa
- 275 g esikaulittua ja laskostettua lehtitaikinaa