
11 / 24
Kasviskroketit ja tomaatti-soijakastike
Luonnollisesti valmistettu soijakastike
Kikkoman Panko - Japanilaistyylinen Rapea Korppujauho
Pääruoat
Vihannekset
Peruna

Valmistusaika
60 min
Valmistelu aika:
10 min
Kokkausaika
50 min
2275 kJ / 542 kcal
Fett / Rasva:
23,4 g
Protein / Proteiini:
12,1 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit:
66,4 g
Ainekset 4 annokselle
- 800 g perunoita
- 50 g parsakaalia
- 50 g kukkakaalia
- 8 pientä herkkusientä (säilykkeenä)
- 4 kirsikkatomaattia
- 1 kananmuna
- 4–5 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
- vastajauhettua pippuria
- 50 g vehnäjauhoja
- 8–10 rkl japanilaistyylisiä rapeita Kikkoman Panko -korppujauhoja
- 2 dl tomaattimehua
- 6 vihreää oliivia (kivettömiä, ilman täytettä)
- ¼–½ tl sokeria
- cayennepippuria
- n. 40 g babyrucolaa
- kasviöljyä friteeraukseen
Valmistusohje
- Kuori ja pese perunat ja keitä suolatussa vedessä n. 20 minuuttia. Valuta vesi pois ja survo tai soseuta hienoksi.
- Paloittele parsa- ja kukkakaali pieniksi kukinnoiksi, huuhdo kukinnot ja kiehauta. Valuta herkkusienet hyvin. Huuhdo kirsikkatomaatit.
- Muotoile perunasoseesta palloja ja työnnä yksittäisiä kasvispaloja pallojen sisään.
- Vatkaa kananmuna ja 2 rkl soijakastiketta kevyesti syvällä lautasella ja mausta pippurilla. Mittaa yhdelle syvälle lautaselle vehnäjauhot ja toiselle pankojauhot. Kääntele kasvistäytteiset perunasosepallot ensin jauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi pankojauhoissa.
- Valmista seuraavaksi tomaatti-soijakastike. Kiehauta tomaattimehu, lisää joukkoon oliivit ja loput soijakastikkeesta sekä sokeri (tai käytä soijakastikkeen ja sokerin sijaan makeaa soijakastiketta) ja mausta cayennepippurilla. Soseuta kastike sauvasekoittimella hieman ennen tarjoilua.
- Huuhdo rucola, kuivaa salaattilingossa ja revi sopiviksi suupaloiksi.
- Kuumenna öljy, friteeraa kasvistäytteiset perunapallot kullanruskeiksi ja valuta friteeratut pallot talouspaperilla. Annostele kasviskroketit lautasille, lusikoi päälle tomaatti-soijakastiketta ja tarjoa rucolan kanssa.
Vinkki: Tomaatti-soijakastikkeen sisältämän Kikkomanin luonnollisesti valmistetun soijakastikkeen ja sokerin voit korvata käyttämällä 2–3 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua makeaa soijakastiketta.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Valmistusaika
60 min
Valmistelu aika:
10 min
Kokkausaika
50 min
2275 kJ / 542 kcal
Fett / Rasva:
23,4 g
Protein / Proteiini:
12,1 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit:
66,4 g
Ainekset 4 annokselle
- 800 g perunoita
- 50 g parsakaalia
- 50 g kukkakaalia
- 8 pientä herkkusientä (säilykkeenä)
- 4 kirsikkatomaattia
- 1 kananmuna
- 4–5 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
- vastajauhettua pippuria
- 50 g vehnäjauhoja
- 8–10 rkl japanilaistyylisiä rapeita Kikkoman Panko -korppujauhoja
- 2 dl tomaattimehua
- 6 vihreää oliivia (kivettömiä, ilman täytettä)
- ¼–½ tl sokeria
- cayennepippuria
- n. 40 g babyrucolaa
- kasviöljyä friteeraukseen