Kasviskroketit ja tomaatti-soijakastike

kokonaisaika 60 min
10 min esivalmistelut
50 min valmistus

Ainekset

4 annosta
800 g
perunoita
50 g
parsakaalia
50 g
kukkakaalia
8 
pientä herkkusientä (säilykkeenä)
4 
kirsikkatomaattia
1 
kananmuna
vastajauhettua pippuria
50 g
vehnäjauhoja
200 ml
tomaattimehua
6 
vihreää oliivia (kivettömiä, ilman täytettä)
 ½ tl
sokeria
cayennepippuria
40 g
babyrucolaa
kasviöljyä friteeraukseen
Ravintosisältö (per annos): 2275 kJ  /  542 kcal
23,4 g Rasva
12,1 g Proteiini
66,4 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Kuori ja pese perunat ja keitä suolatussa vedessä n. 20 minuuttia. Valuta vesi pois ja survo tai soseuta hienoksi.

Vaihe 2

Paloittele parsa- ja kukkakaali pieniksi kukinnoiksi, huuhdo kukinnot ja kiehauta. Valuta herkkusienet hyvin. Huuhdo kirsikkatomaatit.

Vaihe 3

Muotoile perunasoseesta palloja ja työnnä yksittäisiä kasvispaloja pallojen sisään.

Vaihe 4

Vatkaa kananmuna ja 2 rkl soijakastiketta kevyesti syvällä lautasella ja mausta pippurilla. Mittaa yhdelle syvälle lautaselle vehnäjauhot ja toiselle pankojauhot. Kääntele kasvistäytteiset perunasosepallot ensin jauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi pankojauhoissa.

Vaihe 5

Valmista seuraavaksi tomaatti-soijakastike. Kiehauta tomaattimehu, lisää joukkoon oliivit ja loput soijakastikkeesta sekä sokeri (tai käytä soijakastikkeen ja sokerin sijaan makeaa soijakastiketta) ja mausta cayennepippurilla. Soseuta kastike sauvasekoittimella hieman ennen tarjoilua.

Vaihe 6

Huuhdo rucola, kuivaa salaattilingossa ja revi sopiviksi suupaloiksi.

Vaihe 7

Kuumenna öljy, friteeraa kasvistäytteiset perunapallot kullanruskeiksi ja valuta friteeratut pallot talouspaperilla. Annostele kasviskroketit lautasille, lusikoi päälle tomaatti-soijakastiketta ja tarjoa rucolan kanssa.

Vinkki

Tomaatti-soijakastikkeen sisältämän Kikkomanin luonnollisesti valmistetun soijakastikkeen ja sokerin voit korvata käyttämällä 2–3 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua makeaa soijakastiketta.

Resepti-ID: 845

PDF-resepti

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Kuori ja pese perunat ja keitä suolatussa vedessä n. 20 minuuttia. Valuta vesi pois ja survo tai soseuta hienoksi.

Paloittele parsa- ja kukkakaali pieniksi kukinnoiksi, huuhdo kukinnot ja kiehauta. Valuta herkkusienet hyvin. Huuhdo kirsikkatomaatit.

Muotoile perunasoseesta palloja ja työnnä yksittäisiä kasvispaloja pallojen sisään.

Vatkaa kananmuna ja 2 rkl soijakastiketta kevyesti syvällä lautasella ja mausta pippurilla. Mittaa yhdelle syvälle lautaselle vehnäjauhot ja toiselle pankojauhot. Kääntele kasvistäytteiset perunasosepallot ensin jauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi pankojauhoissa.

Valmista seuraavaksi tomaatti-soijakastike. Kiehauta tomaattimehu, lisää joukkoon oliivit ja loput soijakastikkeesta sekä sokeri (tai käytä soijakastikkeen ja sokerin sijaan makeaa soijakastiketta) ja mausta cayennepippurilla. Soseuta kastike sauvasekoittimella hieman ennen tarjoilua.

Huuhdo rucola, kuivaa salaattilingossa ja revi sopiviksi suupaloiksi.

Kuumenna öljy, friteeraa kasvistäytteiset perunapallot kullanruskeiksi ja valuta friteeratut pallot talouspaperilla. Annostele kasviskroketit lautasille, lusikoi päälle tomaatti-soijakastiketta ja tarjoa rucolan kanssa.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05
06
07

Löydä lisää reseptejä

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.