Hae
Suodata
Kasvis-ramen
Bookmark
355 / 519

Kasvis-ramen

Kasvis-ramen
Valmistusaika 35 min
Valmistelu aika: 35 min
1856 kJ / 443 kcal
Fett / Rasva: 17.4 g
Protein / Proteiini: 15 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 51.7 g

Ainekset 4 annokselle

Ramen-liemipohja (n. 6 annosta):

  • *200 ml Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
  • 3 kuivattua tomaattia
  • 4–5 kpl kuivattuja sieniä (esim. tatteja, herkkusieniä tai siitakesieniä)
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 pieni pala purjoa (n. 3 cm)
  • 1 pieni pala inkivääriä (n. 1 cm)
  • 1 rkl kasvisliemijauhetta
  • 4 rkl sokeria
  • ripaus vastajauhettua mustapippuria

Mausteseos:

Kasvikset keiton päälle:

  • 1 pieni punainen, keltainen ja vihreä paprika (jokaista paprikaa n. 120 g)
  • 120 g osterivinokkaita
  • ¼ jäävuorisalaattia (n. 120 g)
  • 1 rkl oliiviöljyä

Seesami-ramen-keitto:

  • 200 g ramen-nuudeleita
  • 4 x 3,5–4 rkl ramen-liemipohjaa (käytä liemipohjassa lihaliemen sijaan kasvislientä)
  • 8 rkl paahdettuja valkoisia seesaminsiemeniä (jauhettuna)
  • 2 tl chilikastiketta (tai Sambal Oelek -tahnaa)
  • 2 tl seesamiöljyä
  • 1,4 litraa kuumaa kasvislientä
  • 2 tl seesaminsiemeniä koristeluun

*Vaihtoehtoisesti voit käyttää Kikkoman Tamarin gluteeniton Tamari-soijakastike tai Kikkoman Luomusoijakastike.

Valmistusohje

  1. Valmista ensin ramen-liemipohja: Sekoita soijakastike, kuivatut tomaatit ja sienet keskenään ja anna marinoitua yön yli. 
  2. Kuori ja hienonna valkosipuli. Pese purjo ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi. 
  3. Kuori inkivääri ja leikkaa se siivuiksi. Kiehauta inkivääri, valkosipuli, lihaliemijauhe, sokeri, pippuri ja yön yli marinoitu soijakastikeseos kattilassa.
  4. Nosta kattila pois liedeltä, anna liemen jäähtyä ja kaada liemi tiheän siivilän läpi. 
  5. Sekoita kaikki mausteseoksen ainekset keskenään. 
  6. Valmistele seuraavaksi keiton päällisenä käytettävät kasvikset: Pese ja halkaise paprikat, poista siemenet ja kannat. Leikkaa paprikat ohuiksi, 5–6 mm:n paksuisiksi siivuiksi. Puhdista osterivinokkaat ja leikkaa ne siivuiksi. Revi jäävuorisalaatti sopivan kokoisiksi paloiksi, huuhdo salaatti ja kuivaa salaattilingossa. 
  7. Kuumenna oliiviöljy pannulla. Kuullota paprikat ja osterivinokkaat öljyssä. Lisää joukkoon jäävuorisalaatti ja mausteseos, sekoita keskenään ja paista hetki. 
  8. Keitä ramen-nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Annostele jokaiseen neljään kulhoon 3,5–4 rkl ramen-liemipohjaa, 2 rkl jauhettuja seesaminsiemeniä, ½ tl chilikastiketta, ½ tl seesamiöljyä ja 350 ml kuumaa kasvislientä. 
  9. Valuta nuudelit hyvin ja annostele ne kulhoihin. Nosta kasvikset keiton joukkoon, koristele seesaminsiemenillä ennen tarjoilua.
Valmistusaika 35 min
Valmistelu aika: 35 min
1856 kJ / 443 kcal
Fett / Rasva: 17.4 g
Protein / Proteiini: 15 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 51.7 g

Ainekset 4 annokselle

Ramen-liemipohja (n. 6 annosta):

  • *200 ml Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
  • 3 kuivattua tomaattia
  • 4–5 kpl kuivattuja sieniä (esim. tatteja, herkkusieniä tai siitakesieniä)
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 pieni pala purjoa (n. 3 cm)
  • 1 pieni pala inkivääriä (n. 1 cm)
  • 1 rkl kasvisliemijauhetta
  • 4 rkl sokeria
  • ripaus vastajauhettua mustapippuria

Mausteseos:

Kasvikset keiton päälle:

  • 1 pieni punainen, keltainen ja vihreä paprika (jokaista paprikaa n. 120 g)
  • 120 g osterivinokkaita
  • ¼ jäävuorisalaattia (n. 120 g)
  • 1 rkl oliiviöljyä

Seesami-ramen-keitto:

  • 200 g ramen-nuudeleita
  • 4 x 3,5–4 rkl ramen-liemipohjaa (käytä liemipohjassa lihaliemen sijaan kasvislientä)
  • 8 rkl paahdettuja valkoisia seesaminsiemeniä (jauhettuna)
  • 2 tl chilikastiketta (tai Sambal Oelek -tahnaa)
  • 2 tl seesamiöljyä
  • 1,4 litraa kuumaa kasvislientä
  • 2 tl seesaminsiemeniä koristeluun

*Vaihtoehtoisesti voit käyttää Kikkoman Tamarin gluteeniton Tamari-soijakastike tai Kikkoman Luomusoijakastike.