Kasvis-okonomiyaki ''japanilainen munakaslettu''
Hae
Suodattaa
Kasvis-okonomiyaki ''japanilainen munakaslettu''
Bookmark
56 / 328

Kasvis-okonomiyaki ''japanilainen munakaslettu''

Valmistelu aika: 30 minuuttia
Lämpöarvo (annosta kohti): 2443 kJ / 584 kcal

Ainekset 2 annoksille

Okonomiyaki-kasviskastike:

  • 100 g suippokaalia
  • 50 g kesäkurpitsaa
  • ¼ punaista paprikaa
  • 2 kevätsipulia
  • 2 rkl maissia (säilyke)
  • 2 rkl kasviöljyä
  • 2 rkl paahdettua sipulirouhetta
  • 2-3 ruohosipulin vartta

Taikina:

Valmistusohje

  1. Laita kaikki okonomiyaki-kastikkeen ainekset kulhoon ja sekoita vatkaimella tasaiseksi kastikkeeksi.
  2. Puhdista suippokaali, kesäkurpitsa ja paprika, leikkaa noin 3 cm:n pituisiksi suikaleiksi ja pese suikaleet. Puhdista kevätsipulit, leikkaa ohuiksi renkaiksi (noin 2–3 mm) ja pese.
  3. Soseuta tofu vatkaimella taikinaa varten, lisää kasvisliemi ja perunajauho, sekoita hyvin. Lisää vihannekset ja maissi taikinaan ja sekoita.  
  4. Kuumenna 1 rkl öljyä suurella pannulla (Ø väh. 32 cm). Laita puolet taikinaseoksesta pannuun ja varmista, että vihannekset jakautuvat tasaisesti. Muotoile taikinasta kaksi halkaisijaltaan noin 15–18 cm:n kokoista pyöreää munakaslettua paistinlastalla. Ripottele päälle 1 rkl paahdettua sipulirouhetta ja paista 2–3 minuuttia keskilämmöllä.
  5. Käännä munakaslettu varovasti paistinlastalla ja paista vielä 2-3 minuuttia (vähennä lämpöä hieman). Pese ruohosipuli, taputtele kuivaksi ja leikkaa ohuiksi renkaiksi.
  6. Aseta okonomiyakit kahdelle lautaselle vihannespuoli ylöspäin ja levitä päälle okonomiyaki-kastiketta. Ripottele päälle ruohosipulia ja tarjoile.

Käytetyt tuotteet tässä reseptissä

Ainekset 2 annoksille

Okonomiyaki-kasviskastike:

  • 100 g suippokaalia
  • 50 g kesäkurpitsaa
  • ¼ punaista paprikaa
  • 2 kevätsipulia
  • 2 rkl maissia (säilyke)
  • 2 rkl kasviöljyä
  • 2 rkl paahdettua sipulirouhetta
  • 2-3 ruohosipulin vartta

Taikina: