
Kasvis-äyriäiswokki

Ainekset 4 annokselle
- 4–5 vartta vihreää tankoparsaa
- 1 punainen paprika
- 1 keltainen paprika
- 1 sipuli
- 60 g siitakesieniä
- 1 chilipalko
- 200 g pakastekatkarapuja tai 8 jättikatkarapua
- 120 g mustekalaa
- 12 sinisimpukkaa
- 120 g meriahventa (tai puna-ahventa)
- vehnäjauhoja
- 7 rkl Kikkoman Wok sauce
- 2/3 tl perunajauhoja
- öljyä
- 60 g cashew-pähkinöitä
Valmistusohje
Puhdista ja kiehauta parsa. Pilko parsa n. 3 cm:n pituisiksi paloiksi. Pese paprikat ja poista siemenkodat. Kuori sipuli. Paloittele paprikat ja sipuli sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Puhdista ja puolita siitakesienet. Halkaise chilipalko pituussuunnassa ja poista siemenet. Jos käytät tuoreita jättikatkarapuja kuori katkaravut ja poista suolet. Puhdista mustekala ja viillä veitsellä pintaan ristikkäisviiltoja. Leikkaa palat sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Pese simpukat ja kypsennä hellävaraisesti. Leikkaa meriahven sopivan kokoisiksi suupaloiksi ja kääntele palat vehnäjauhoissa.
Sekoita Wok sauce -kastike ja perunajauhot kattilassa keskenään. Kuumenna seosta, kunnes kastike paksuuntuu. Kuumenna wokkipannulla runsaasti öljyä ja paista meriahvenen palat öljyssä kullanruskeiksi. Kaada kalanpalat siivilään ja anna nesteen valua pois. Paista pannulla sen jälkeen katkaravut, kaada ne myös siivilään ja anna nesteen valua pois. Kaada ylimääräinen öljy pois pannulta ja kuumenna wokkipannu uudelleen. Paista kasvikset pannulle jääneessä öljyssä. Kuullota ensin chilipalkoja hetken aikaa. Lisää pannulle mustekalan palat, kasvikset ja cashew-pähkinät, ja paista keskisuurella lämmöllä. Lisää joukkoon sakeutettu Wok sauce -kastike hieman ennen kuin kasvikset ovat kypsiä ja sekoita ainekset keskenään pannulla heiluttamalla.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 4 annokselle
- 4–5 vartta vihreää tankoparsaa
- 1 punainen paprika
- 1 keltainen paprika
- 1 sipuli
- 60 g siitakesieniä
- 1 chilipalko
- 200 g pakastekatkarapuja tai 8 jättikatkarapua
- 120 g mustekalaa
- 12 sinisimpukkaa
- 120 g meriahventa (tai puna-ahventa)
- vehnäjauhoja
- 7 rkl Kikkoman Wok sauce
- 2/3 tl perunajauhoja
- öljyä
- 60 g cashew-pähkinöitä