
Karitsan karetta Teriyaki-seesamikastikkeessa

Ainekset 4 annokselle
- 4 pientä porkkanaa
- 8 sokeriherneen palkoa
- 4 pikkumaissia
- 4 pientä persiljan vartta
- suolaa
- 800 g karitsan karetta luineen (valmiina paloina)
- vastarouhittua pippuria
- 4 rkl vehnäjauhoja
- 2 rkl kasviöljyä
- 1,6 dl Kikkoman Paahdetuilla seesaminsiemenillä maustettua Teriyaki-kastiketta
- 400–600 g valmista perunamuusia
Valmistusohje
Kuori porkkanat ja huuhdo ne yhdessä herneenpalkojen ja maissien kanssa. Huuhdo myös persilja. Keitä kasviksia suolatussa vedessä n. 3–5 minuuttia.
Huuhdo karitsan kareet ja taputtele talouspaperilla kuivaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele kareet vehnäjauhossa ja paista öljyssä molemmin puolin n. 1 minuuttia. Kääri lihat alumiinifolioon ja anna vetäytyä n. 2–3 minuuttia.
Kaada Teriyaki-kastike pannulle ja kiehauta. Nosta kareet pannulle ja nostele kastiketta niiden päälle, jotta saat lihan pinnasta kiiltävän. Asettele perunamuusi ja kastikkeessa olevat karitsan kareet lautaselle ja tarjoile keitettyjen porkkanoiden, herneiden, maissin ja persiljan kera.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 4 annokselle
- 4 pientä porkkanaa
- 8 sokeriherneen palkoa
- 4 pikkumaissia
- 4 pientä persiljan vartta
- suolaa
- 800 g karitsan karetta luineen (valmiina paloina)
- vastarouhittua pippuria
- 4 rkl vehnäjauhoja
- 2 rkl kasviöljyä
- 1,6 dl Kikkoman Paahdetuilla seesaminsiemenillä maustettua Teriyaki-kastiketta
- 400–600 g valmista perunamuusia