
Kana-munakoisowokki cashewpähkinöillä
Tämä herkullinen kana-munakoisowokki valmistuu vain muutamassa minuutissa!

Ainekset 2 annokselle
- 250 g kanankoipea suikaloituna
- 1 pieni munakoiso suikaloituna
- 1 punasipuli suikaloituna
- 50 g siitakesieniä neljään osaan pilkottuna
- ½ nippua kevätsipulia paloiteltuna
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 15 g inkivääriä hienonnettuna
- 5 rkl öljyä paistamiseen *Vinkki 3
- 50 ml osterikastiketta *Vinkki 1 (katso vaihtoehto alta)
- 2 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta *Vinkki 2 (katso vaihtoehto alta)
- 1 rkl Kikkomanin paahdetuista siemenistä puristettua seesamiöljyä
- 50 g paahdettuja cashewpähkinöitä
- ½ limettiä
Päälle:
- 3 korianterin vartta ilman lehtiä
- 2 kevätsipulia ohuesti viipaloituna
Valmistusohje
- Kiehauta vesi wokkipannussa. Lisää kana kiehuvaan veteen ja keitä noin 12 minuuttia. Aseta siivilään ja valuta. Huuhtele wokkipannu ja taputtele kuivaksi.
- Kuumenna 3 rkl öljyä wokkipannussa ja paista munakoisot öljyssä. Lisää sienet ja paista. Lisää kevätsipuli ja sipuli ja kuullota hetki. Poista kasvikset pannulta.
- Lisää loput öljystä wokkipannuun, ruskista kana nopeasti öljyssä ja poista pannulta.
- Lisää valkosipuli ja inkivääri wokkipannuun ja kuullota. Lisää kana takaisin ja paista.
- Lisää kasvikset ja paista hetki. Lisää osterikastike sekä Kikkoman-soijakastike ja ‑seesamiöljy ja sekoita hyvin.
- Kääntele joukkoon puolet cashewpähkinöitä. Purista limetin mehu kana- ja kasvisseoksen päälle.
- Koristele korianterilla, jäljellä olevilla cashewpähkinöillä ja kevätsipulilla.
Vinkki 1: Vaihtoehto osterikastikkeelle: Makea soijakastike riisille
Vinkki 2: Vaihtoehdot Kikkomanin luonnollisesti valmistetulle soijakastikkeelle: Kikkomanin luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike, gluteeniton Tamari-soijakastike ja luomusoijakastike.
Vinkki 3: Käytä paistamiseen vain kasviöljyä tai soijaöljyä. Seesamiöljy ei sovi paistamiseen.
Vinkki 4: Korkea lämpötila on olennaista wokin valmistuksessa. Ole kuitenkin varovainen, kun öljy on kuumaa – kosteiden ainesosien lisääminen voi saada sen leimahtamaan tai räiskymään.
Vinkki 5: Teflon-, hiiliteräs- ja valurautaisissa wokkipannuissa on pieniä eroja lämmönjohtavuudessa, puhdistuksessa ja soveltuvuudessa sähkö-, kaasu- ja induktioliesille. Wokkipannun sijasta voit käyttää paistinpannua, kunhan kypsennät ruoan korkeassa lämpötilassa ja seuraat valmistusohjetta oikeassa järjestyksessä.
Vinkki 6: Älä koskaan laita wokkipannuun liikaa aineksia kerralla. Jos haluat laittaa paljon ruokaa kerralla, valmista se erissä parhaan tuloksen saamiseksi.
Vinkki 7: Siirtele ja kääntele wokkipannussa paistuvia aineksia varovasti, jotta ne eivät hajoa.
Vinkki 8: Mausta lopuksi soijakastikkeella ja seesamiöljyllä aromin ja maun viimeistelemiseksi.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 2 annokselle
- 250 g kanankoipea suikaloituna
- 1 pieni munakoiso suikaloituna
- 1 punasipuli suikaloituna
- 50 g siitakesieniä neljään osaan pilkottuna
- ½ nippua kevätsipulia paloiteltuna
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 15 g inkivääriä hienonnettuna
- 5 rkl öljyä paistamiseen *Vinkki 3
- 50 ml osterikastiketta *Vinkki 1 (katso vaihtoehto alta)
- 2 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta *Vinkki 2 (katso vaihtoehto alta)
- 1 rkl Kikkomanin paahdetuista siemenistä puristettua seesamiöljyä
- 50 g paahdettuja cashewpähkinöitä
- ½ limettiä
Päälle:
- 3 korianterin vartta ilman lehtiä
- 2 kevätsipulia ohuesti viipaloituna