Kalapuikoilla täytetty rulla (uramaki)
Hae
Suodata
210 / 514

Kalapuikoilla täytetty rulla (uramaki)

Ohjeet ja ainekset kalapuikoilla ja värikkäillä kasviksilla täytettyjen uramaki-sushien valmistukseen.

Kalapuikoilla täytetty rulla (uramaki)

Ainekset 8 annokselle

  • 2 kalapuikkoa (pakaste)
  • Öljyä paistamiseen tai uppopaistamiseen
  • 1 nori-arkki
  • 200 g keitettyä sushiriisiä*
  • ½ tl wasabitahnaa
  • 2 tl majoneesia
  • 1 kourallinen rucolaa
  • 5–6 suikaletta punaista paprikaa
  • 2 kurkkusuikaletta
  • 2 tl Kikkomanin seesamikastiketta**
  • 2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä

**Vaihtoehtona Kikkomanin seesamikastikkeelle: 10 g maapähkinävoita, 10 g vettä, luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta, 1–2 tippaa seesamiöljyä.

Tarjoiluun:

Valmistusohje

  1. Paista tai uppopaista kalapuikot.
  2. Laita sushimatolle nori-arkki.
  3. Levitä sushiriisi matolle vedellä kostutetuin sormin.
  4. Käännä ympäri.
  5. Levitä ohuelti wasabitahnaa ja majoneesia pitkittäin keskelle.
  6. Laita päälle rucola, kalapuikot sekä paprika- ja kurkkusuikaleet pitkittäin.
  7. Mausta Kikkomanin seesamikastikkeella**.
  8. Kääri rullaksi.
  9. Kääri tuorekelmuun ja muotoile sushimatolla. Poista tuorekelmu ja sushimatto.
  10. Leikkaa kahdeksaksi yhtä suureksi palaksi.
  11. Pyörittele palat kummaltakin puolelta seesaminsiemenissä.
  12. Koristele vihanneskrassilla, majoneesilla ja Kikkomanin seesamikastikkeella.

*Sushiriisi (n. 1 kg keitettyä sushiriisiä)

  • 450 g (540 ml) japanilaista riisiä
  • 450 ml vettä

Keitä riisi ja käytä maustamiseen sitten

  • 100 ml Kikkomanin maustekastiketta sushiriisille

tai vaihtoehtoisesti:

  • 70 ml riisietikkaa
  • 30 g sokeria
  • 15 g suolaa

Vinkki: Kun keität riisiä, riisin ja veden suhteen tulisi olla 1:1. Sushiriisin keittämiseen käytetään vähemmän vettä kuin tavallisen riisin.

Käytetyt tuotteet tässä reseptissä

Ainekset 8 annokselle

  • 2 kalapuikkoa (pakaste)
  • Öljyä paistamiseen tai uppopaistamiseen
  • 1 nori-arkki
  • 200 g keitettyä sushiriisiä*
  • ½ tl wasabitahnaa
  • 2 tl majoneesia
  • 1 kourallinen rucolaa
  • 5–6 suikaletta punaista paprikaa
  • 2 kurkkusuikaletta
  • 2 tl Kikkomanin seesamikastiketta**
  • 2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä

**Vaihtoehtona Kikkomanin seesamikastikkeelle: 10 g maapähkinävoita, 10 g vettä, luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta, 1–2 tippaa seesamiöljyä.

Tarjoiluun: