
210 / 514
Kalapuikoilla täytetty rulla (uramaki)
Ohjeet ja ainekset kalapuikoilla ja värikkäillä kasviksilla täytettyjen uramaki-sushien valmistukseen.
Luonnollisesti valmistettu soijakastike
Pääruoat
Kala
Sushi videos
Japanilaisia ruokia
Sushi
Valmisteluaikaa < 20 min

Ainekset 8 annokselle
- 2 kalapuikkoa (pakaste)
- Öljyä paistamiseen tai uppopaistamiseen
- 1 nori-arkki
- 200 g keitettyä sushiriisiä*
- ½ tl wasabitahnaa
- 2 tl majoneesia
- 1 kourallinen rucolaa
- 5–6 suikaletta punaista paprikaa
- 2 kurkkusuikaletta
- 2 tl Kikkomanin seesamikastiketta**
- 2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
**Vaihtoehtona Kikkomanin seesamikastikkeelle: 10 g maapähkinävoita, 10 g vettä, luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta, 1–2 tippaa seesamiöljyä.
Tarjoiluun:
- Vihanneskrassia, majoneesia, Kikkomanin seesamikastiketta** ja luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
Valmistusohje
- Paista tai uppopaista kalapuikot.
- Laita sushimatolle nori-arkki.
- Levitä sushiriisi matolle vedellä kostutetuin sormin.
- Käännä ympäri.
- Levitä ohuelti wasabitahnaa ja majoneesia pitkittäin keskelle.
- Laita päälle rucola, kalapuikot sekä paprika- ja kurkkusuikaleet pitkittäin.
- Mausta Kikkomanin seesamikastikkeella**.
- Kääri rullaksi.
- Kääri tuorekelmuun ja muotoile sushimatolla. Poista tuorekelmu ja sushimatto.
- Leikkaa kahdeksaksi yhtä suureksi palaksi.
- Pyörittele palat kummaltakin puolelta seesaminsiemenissä.
- Koristele vihanneskrassilla, majoneesilla ja Kikkomanin seesamikastikkeella.
*Sushiriisi (n. 1 kg keitettyä sushiriisiä)
- 450 g (540 ml) japanilaista riisiä
- 450 ml vettä
Keitä riisi ja käytä maustamiseen sitten
- 100 ml Kikkomanin maustekastiketta sushiriisille
tai vaihtoehtoisesti:
- 70 ml riisietikkaa
- 30 g sokeria
- 15 g suolaa
Vinkki: Kun keität riisiä, riisin ja veden suhteen tulisi olla 1:1. Sushiriisin keittämiseen käytetään vähemmän vettä kuin tavallisen riisin.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 8 annokselle
- 2 kalapuikkoa (pakaste)
- Öljyä paistamiseen tai uppopaistamiseen
- 1 nori-arkki
- 200 g keitettyä sushiriisiä*
- ½ tl wasabitahnaa
- 2 tl majoneesia
- 1 kourallinen rucolaa
- 5–6 suikaletta punaista paprikaa
- 2 kurkkusuikaletta
- 2 tl Kikkomanin seesamikastiketta**
- 2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
**Vaihtoehtona Kikkomanin seesamikastikkeelle: 10 g maapähkinävoita, 10 g vettä, luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta, 1–2 tippaa seesamiöljyä.
Tarjoiluun:
- Vihanneskrassia, majoneesia, Kikkomanin seesamikastiketta** ja luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta