
16 / 16
Jouluiset cocktailpalat

Valmistusaika
50 min
Valmistelu aika:
50 min
706 kJ / 168 kcal
Fett / Rasva:
4.4 g
Protein / Proteiini:
2.6 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit:
8.4 g
Ainekset 4 annokselle
- 200 g tomaatteja
- 2 rkl tummaa balsamietikkaa
- 2 rkl Kikkomanin wokkikastiketta (tai Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta)
- 2–3 rkl oliiviöljyä
- 24 viipaletta paahtoleipää
Kylmäsavulohitahna:
- 50 g kylmäsavulohta
- 100 g tuorejuustoa
- 2 rkl Kikkomanin wokkikastiketta (tai Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta)
Paahtopaistitahna:
- 80 g naudanpaistileikettä
- 100 g tuorejuustoa
- 1–2 tl makeaa sinappia
- 1–2 rkl Kikkomanin wokkikastiketta (tai Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta)
Kananmunatahna:
- 4 kovaksi keitettyä kananmunaa
- 80 g majoneesia
- 2 rkl Kikkomanin wokkikastiketta (tai Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta)
- 30 g rucolasalaattia
Valmistusohje
- Pese tomaatit, leikkaa n. 0,5 cm:n paksuisiksi siivuiksi ja levitä tomaattisiivut leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Sekoita balsamietikka, wokkikastike ja öljy keskenään ja sivele marinadia tomaattisiivujen päälle (säästä osa myöhempää käyttöä varten). Paista tomaatteja 180-asteisessa uunissa (kiertoilmalla 160 asteessa) n. 30 minuuttia ja sivele tomaatteja välillä marinadilla. Wokkikastike antaa tomaatteihin kevyen mausteista makua ja tekee niiden pinnasta kauniin kiiltävän.
- Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Leikkaa kylmäsavulohi pieniksi kuutioiksi, sekoita joukkoon tuorejuusto ja mausta wokkikastikkeella. Leikkaa naudanpaistileikkeet ohuiksi suikaleiksi, sekoita joukkoon tuorejuusto ja mausta sinapilla ja wokkikastikkeella.
- Kuori ja halkaise kananmunat. Murskaa keltuaiset haarukalla ja leikkaa valkuaiset pieniksi kuutioiksi. Sekoita keskenään keltuaiset, valkuaiset ja majoneesi ja mausta wokkikastikkeella. Huuhdo rucola ja leikkaa pieneksi silpuksi.
- Levitä 8 leipäviipaleen päälle kananmunatahnaa ja nosta tahnan päälle rucolaa ja tomaatteja. Aseta 8 leipäviipaletta kansiksi ja paina kevyesti. Levitä 4 kannen päälle kylmäsavulohitahnaa ja 4 kannen päälle paahtopaistitahnaa ja nosta loput leipäviipaleet kansiksi. Leikkaa valmiit leivät neljään osaan ja kiinnitä kerrokset toisiinsa cocktailtikuilla.
Vinkki: Jouluisiin cocktailpaloihin saat lisää mehevyyttä ja mausteisuutta, kun pirskottelet leipäviipaleiden päälle wokkikastiketta tai Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta ennen tahnan levittämistä.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Valmistusaika
50 min
Valmistelu aika:
50 min
706 kJ / 168 kcal
Fett / Rasva:
4.4 g
Protein / Proteiini:
2.6 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit:
8.4 g
Ainekset 4 annokselle
- 200 g tomaatteja
- 2 rkl tummaa balsamietikkaa
- 2 rkl Kikkomanin wokkikastiketta (tai Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta)
- 2–3 rkl oliiviöljyä
- 24 viipaletta paahtoleipää
Kylmäsavulohitahna:
- 50 g kylmäsavulohta
- 100 g tuorejuustoa
- 2 rkl Kikkomanin wokkikastiketta (tai Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta)
Paahtopaistitahna:
- 80 g naudanpaistileikettä
- 100 g tuorejuustoa
- 1–2 tl makeaa sinappia
- 1–2 rkl Kikkomanin wokkikastiketta (tai Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta)
Kananmunatahna:
- 4 kovaksi keitettyä kananmunaa
- 80 g majoneesia
- 2 rkl Kikkomanin wokkikastiketta (tai Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta)
- 30 g rucolasalaattia