
Jättikatkarapu-kasvis-nuudeliwokki
Tämä jättikatkarapu-nuudeliwokki on varma valinta kala- ja äyriäisruoista pitäville

Ainekset 2 annokselle
- 12 valmiiksi kuorittua raakaa jättikatkarapua
- 50 g porkkanaa suikaloituna
- 50 g kesäkurpitsaa suikaloituna
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 15 g tuoretta inkivääriä hienonnettuna
- 200 g rāmen-nuudeleita *Vinkki 4
- 5 rkl öljyä paistamiseen *Vinkki 3
- 2 rkl sitruunan mehua *Vinkki 1 (katso vaihtoehto alta)
- 2 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta *Vinkki 2 (katso vaihtoehto alta)
- 1 rkl Kikkomanin paahdetuista siemenistä puristettua seesamiöljyä
Päälle:
- Puolikkaan luomusitruunan raastettu kuori
- 2 kevätsipulia ohuesti viipaloituna
- 3 korianterin vartta ilman lehtiä
Valmistusohje
- Kuumenna 1 rkl öljyä wokkipannussa, lisää porkkana ja kuullota minuutin ajan. Lisää kesäkurpitsa ja kuullota. Poista kasvikset pannulta.
- Lisää jättikatkaravut ja 1 rkl öljyä pannussa olevaan kasvirasvaan, paista noin 3 minuuttia ja poista pannulta.
- Kuumenna loput öljystä ja kuullota inkivääriä ja valkosipulia. Lisää kasvikset ja jättikatkaravut takaisin pannulle ja paista hetki.
- Lisää sitruunan mehu, Kikkomanin soijakastike ja Kikkomanin seesamiöljy, kääntele keitetyt nuudelit joukkoon ja kuumenna hetki.
- Koristele sitruunan kuoriraasteella, kevätsipulilla ja korianterilla ja tarjoile.
Vinkki 1: Vaihtoehto sitruunan mehulle: käytä 2 rkl Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastiketta ja vähennä Kikkoman-soijakastikkeen annostusta kahdesta ruokalusikallisesta yhteen ruokalusikalliseen.
Vinkki 2: Vaihtoehdot Kikkomanin luonnollisesti valmistetulle soijakastikkeelle: Kikkomanin luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike, gluteeniton Tamari-soijakastike ja luomusoijakastike.
Vinkki 3: Käytä paistamiseen vain kasviöljyä tai soijaöljyä. Seesamiöljy ei sovi paistamiseen.
Vinkki 4: Vaihtoehto rāmen-nuudeleille: mitkä tahansa kotoa löytyvät (esivalmistetut) nuudelit, esimerkiksi udon-, soba- tai spagettinuudelit.
Vinkki 5: Korkea lämpötila on olennaista wokin valmistuksessa. Ole kuitenkin varovainen, kun öljy on kuumaa – kosteiden ainesosien lisääminen voi saada sen leimahtamaan tai räiskymään.
Vinkki 6: Teflon-, hiiliteräs- ja valurautaisissa wokkipannuissa on pieniä eroja lämmönjohtavuudessa, puhdistuksessa ja soveltuvuudessa sähkö-, kaasu- ja induktioliesille. Wokkipannun sijasta voit käyttää paistinpannua, kunhan kypsennät ruoan korkeassa lämpötilassa ja seuraat valmistusohjetta oikeassa järjestyksessä.
Vinkki 7: Älä koskaan laita wokkipannuun liikaa aineksia kerralla. Jos haluat laittaa paljon ruokaa kerralla, valmista se erissä parhaan tuloksen saamiseksi.
Vinkki 8: Siirtele ja kääntele wokkipannussa paistuvia aineksia varovasti, jotta ne eivät hajoa.
Vinkki 9: Mausta lopuksi soijakastikkeella ja seesamiöljyllä aromin ja maun viimeistelemiseksi.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 2 annokselle
- 12 valmiiksi kuorittua raakaa jättikatkarapua
- 50 g porkkanaa suikaloituna
- 50 g kesäkurpitsaa suikaloituna
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 15 g tuoretta inkivääriä hienonnettuna
- 200 g rāmen-nuudeleita *Vinkki 4
- 5 rkl öljyä paistamiseen *Vinkki 3
- 2 rkl sitruunan mehua *Vinkki 1 (katso vaihtoehto alta)
- 2 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta *Vinkki 2 (katso vaihtoehto alta)
- 1 rkl Kikkomanin paahdetuista siemenistä puristettua seesamiöljyä
Päälle:
- Puolikkaan luomusitruunan raastettu kuori
- 2 kevätsipulia ohuesti viipaloituna
- 3 korianterin vartta ilman lehtiä