Jättikatkarapu-kasvis-nuudeliwokki
Hae
Suodattaa
151 / 465

Jättikatkarapu-kasvis-nuudeliwokki

Tämä jättikatkarapu-nuudeliwokki on varma valinta kala- ja äyriäisruoista pitäville

Jättikatkarapu-kasvis-nuudeliwokki
Valmistusaika 30 min
Valmistelu aika: 20 min
Kokkausaika 10 min
2336 kJ / 554 kcal
Fett / Rasva: 32 g
Protein / Proteiini: 30,7 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 34,2 g

Ainekset 2 annokselle

  • 12 valmiiksi kuorittua raakaa jättikatkarapua
  • 50 g porkkanaa suikaloituna 
  • 50 g kesäkurpitsaa suikaloituna
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 15 g tuoretta inkivääriä hienonnettuna
  • 200 g rāmen-nuudeleita *Vinkki 4
  • 5 rkl öljyä paistamiseen *Vinkki 3

Päälle:

  • Puolikkaan luomusitruunan raastettu kuori
  • 2 kevätsipulia ohuesti viipaloituna
  • 3 korianterin vartta ilman lehtiä

Valmistusohje

  1. Kuumenna 1 rkl öljyä wokkipannussa, lisää porkkana ja kuullota minuutin ajan. Lisää kesäkurpitsa ja kuullota. Poista kasvikset pannulta.
     
  2. Lisää jättikatkaravut ja 1 rkl öljyä pannussa olevaan kasvirasvaan, paista noin 3 minuuttia ja poista pannulta.
     
  3. Kuumenna loput öljystä ja kuullota inkivääriä ja valkosipulia. Lisää kasvikset ja jättikatkaravut takaisin pannulle ja paista hetki.
     
  4. Lisää sitruunan mehu, Kikkomanin soijakastike ja Kikkomanin seesamiöljy, kääntele keitetyt nuudelit joukkoon ja kuumenna hetki.
     
  5. Koristele sitruunan kuoriraasteella, kevätsipulilla ja korianterilla ja tarjoile.

 

Vinkki 1: Vaihtoehto sitruunan mehulle: käytä 2 rkl Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastiketta ja vähennä Kikkoman-soijakastikkeen annostusta kahdesta ruokalusikallisesta yhteen ruokalusikalliseen.

Vinkki 2: Vaihtoehdot Kikkomanin luonnollisesti valmistetulle soijakastikkeelle: Kikkomanin luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike, gluteeniton Tamari-soijakastike ja luomusoijakastike.

Vinkki 3: Käytä paistamiseen vain kasviöljyä tai soijaöljyä. Seesamiöljy ei sovi paistamiseen.

Vinkki 4: Vaihtoehto rāmen-nuudeleille: mitkä tahansa kotoa löytyvät (esivalmistetut) nuudelit, esimerkiksi udon-, soba- tai spagettinuudelit.

Vinkki 5: Korkea lämpötila on olennaista wokin valmistuksessa. Ole kuitenkin varovainen, kun öljy on kuumaa – kosteiden ainesosien lisääminen voi saada sen leimahtamaan tai räiskymään.

Vinkki 6: Teflon-, hiiliteräs- ja valurautaisissa wokkipannuissa on pieniä eroja lämmönjohtavuudessa, puhdistuksessa ja soveltuvuudessa sähkö-, kaasu- ja induktioliesille. Wokkipannun sijasta voit käyttää paistinpannua, kunhan kypsennät ruoan korkeassa lämpötilassa ja seuraat valmistusohjetta oikeassa järjestyksessä.

Vinkki 7: Älä koskaan laita wokkipannuun liikaa aineksia kerralla. Jos haluat laittaa paljon ruokaa kerralla, valmista se erissä parhaan tuloksen saamiseksi.

Vinkki 8: Siirtele ja kääntele wokkipannussa paistuvia aineksia varovasti, jotta ne eivät hajoa.

Vinkki 9: Mausta lopuksi soijakastikkeella ja seesamiöljyllä aromin ja maun viimeistelemiseksi.

Valmistusaika 30 min
Valmistelu aika: 20 min
Kokkausaika 10 min
2336 kJ / 554 kcal
Fett / Rasva: 32 g
Protein / Proteiini: 30,7 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 34,2 g

Ainekset 2 annokselle

  • 12 valmiiksi kuorittua raakaa jättikatkarapua
  • 50 g porkkanaa suikaloituna 
  • 50 g kesäkurpitsaa suikaloituna
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 15 g tuoretta inkivääriä hienonnettuna
  • 200 g rāmen-nuudeleita *Vinkki 4
  • 5 rkl öljyä paistamiseen *Vinkki 3

Päälle:

  • Puolikkaan luomusitruunan raastettu kuori
  • 2 kevätsipulia ohuesti viipaloituna
  • 3 korianterin vartta ilman lehtiä