Itämaiset hapanimelämarinoidut grilliribsit

kokonaisaika 35 min
10 min esivalmistelut
180 min marinointi
25 min valmistus

Hapanimelät grilliribsit BBQ-marinadilla, joka sisältää Kikkomanin soijakastiketta, inkivääriä, sitruunaa, seesamiöljyä, hunajaa ja seesaminsiemeniä. Glaseeraus tulee olemaan herkullisen tahmea, joten lautasliinat kannattaa pitää käsillä!

Ainekset

4 annosta
2 kg
spare ribsejä
suolaa

Marinadi:

1 
pieni luomusitruuna
1 
pieni pala inkivääriä (noin 1,5 cm)
1 
valkosipulinkynsi
3 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
seesamiöljyä
3 ½ 
hunajaa
3 rkl
valkoista balsamiviinietikkaa (tai valkoviini /omesiiderietikka)
vastajauhettua pippuria
4 tl
seesaminsiemeniä

Salaatti:

1 
mango
1 
roomansalaatti (tai 2 pikkusalaattia)
2 
porkkanaa
100 g
ituja
2 rkl
oliiviöljyä
2 ½ rkl
valkoista balsamiviinietikkaa
100 ml
omenamehua
1 ½ tl
vaahterasiirappia
vastajauhettua pippuria
Ravintosisältö (per annos): 2652 kJ  /  633 kcal
35,1 g Rasva
39,6 g Proteiini
31,8 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Keitä ribsejä kiehuvassa suolavedessä noin 50–70 minuuttia niiden paksuuden mukaan. Valuta vesi pois ja anna jäähtyä hetki. 

Vaihe 2

Aloita marinadin valmistus pesemällä sitruuna kuuman veden alla ja taputtelemalla se kuivaksi. Raasta osa kuoresta, leikkaa sitruuna puoliksi ja purista mehu. Kuori inkivääri ja valkosipulinkynsi ja silppua molemmat pieneksi. Sekoita keskenään sitruunankuoriraaste, sitruunan mehu, Kikkomanin soijakastike, oliiviöljy, seesamiöljy, hunaja, viinietikka, inkivääri, valkosipuli, pippuri ja seesaminsiemenet. Sivele ribsit marinadilla ja laita ne jääkaappiin noin 2–3 tunniksi ennen grillausta.

Vaihe 3

Valmista tällä välin salaatti. Kuori mango ja leikkaa hedelmäliha kivestä. Viipaloi mangon hedelmäliha ohuiksi siivuiksi. Viipaloi, pese ja kuivaa salaatti. Pese ja kuori porkkanat ja höylää ne ohuiksi siivuiksi kuorimaveitsellä. Pese idut tarvittaessa.

Vaihe 4

Valmista kastike sekoittamalla tehosekoittimessa 4 ruokalusikallista viipaloitua mangoa sekä oliiviöljy, viinietikka, omenamehu, Kikkomanin soijakastike ja vaahterasiirappi. Mausta pippurilla. Lisää kastike salaattiin ja sekoita. 

Vaihe 5

Laita ribsit grilliin 10-20 minuutiksi riippuen grillin kuumudesta (sulje kansi, jos grilli on kannellinen). Valele ribsit tarvittaessa jäljelle jääneellä marinadilla niiden kypsentyessä. Tarjoa salaatin kera.

Vinkki:

Ribsien esikeittäminen suolavedessä lyhentää grillausaikaa selvästi ja säilyttää lihan mureuden ja maukkauden.

Marinadi sopii mainiosti myös pihveille ja porsaankyljyksille. Jos haluat mahdollisimman paljon makua marinadista, voit antaa ribsien maustua yön yli.

Resepti-ID: 863

PDF-resepti

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Keitä ribsejä kiehuvassa suolavedessä noin 50–70 minuuttia niiden paksuuden mukaan. Valuta vesi pois ja anna jäähtyä hetki. 

Aloita marinadin valmistus pesemällä sitruuna kuuman veden alla ja taputtelemalla se kuivaksi. Raasta osa kuoresta, leikkaa sitruuna puoliksi ja purista mehu. Kuori inkivääri ja valkosipulinkynsi ja silppua molemmat pieneksi. Sekoita keskenään sitruunankuoriraaste, sitruunan mehu, Kikkomanin soijakastike, oliiviöljy, seesamiöljy, hunaja, viinietikka, inkivääri, valkosipuli, pippuri ja seesaminsiemenet. Sivele ribsit marinadilla ja laita ne jääkaappiin noin 2–3 tunniksi ennen grillausta.

Valmista tällä välin salaatti. Kuori mango ja leikkaa hedelmäliha kivestä. Viipaloi mangon hedelmäliha ohuiksi siivuiksi. Viipaloi, pese ja kuivaa salaatti. Pese ja kuori porkkanat ja höylää ne ohuiksi siivuiksi kuorimaveitsellä. Pese idut tarvittaessa.

Valmista kastike sekoittamalla tehosekoittimessa 4 ruokalusikallista viipaloitua mangoa sekä oliiviöljy, viinietikka, omenamehu, Kikkomanin soijakastike ja vaahterasiirappi. Mausta pippurilla. Lisää kastike salaattiin ja sekoita. 

Laita ribsit grilliin 10-20 minuutiksi riippuen grillin kuumudesta (sulje kansi, jos grilli on kannellinen). Valele ribsit tarvittaessa jäljelle jääneellä marinadilla niiden kypsentyessä. Tarjoa salaatin kera.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.