Hunaja-soijajäädyke, maustetut appelsiinit ja glögivaahto

kokonaisaika 50 min
50 min esivalmistelut

Ainekset

4 annosta

Hunaja-soijasiirappi

6 rkl
hunajaa
 ½ 
sitruunan mehu
120 g
voita

Hunaja-soijajäädyke

3 rkl
vettä
100 g
sokeria
65 g
kananmunan valkuaista
hunaja-soijasiirappia maun mukaan
110 g
vatkattua kermaa

Maustetut appelsiinit

200 ml
appelsiinimehua
80 g
sokeria
20 g
hunajaa
2 
neilikkaa
1 
tähtianis
 ¼ 
vaniljatankoa (halkaise ja kaavi sisus)
 ½ 
kanelitanko
3 
appelsiinia

Glögivaahto

1 
tähtianis
1 
kardemummansiemen
 ¼ 
kanelitankoa
2 
neilikkaa
60 ml
punaviiniä (tai glögiä)
40 g
sokeria
2 
kananmunan keltuaista
Ravintosisältö (per annos): 4186 kJ  /  1000 kcal
38 g Rasva
5,6 g Proteiini
90 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Hunaja-soijasiirappi: Laita kattilaan hunaja, wokkikastike ja sitruunan mehu ja keitä kasaan, kunnes seos on siirappimaista. Sekoita voi vispilällä joukkoon niin, että kaikki ainekset sekoittuvat keskenään eikä pohjalle muodostu sakkaa. Nosta siirappi kylmään. Huomio: Käytä siirappia vasta sitten, kun se on täysin jäähtynyt. Siirappi kannattaa siksi tehdä jo edellisenä päivänä.

Vaihe 2

Hunaja-soijajäädyke: Kiehauta kattilassa 50 ml vettä ja 75 g sokeria. Vatkaa loput sokerista ja valkuaiset kovaksi vaahdoksi yleiskoneessa tai sähkövatkaimella. Kaada vesisokeriseos hitaasti valkuaisvaahdon joukkoon jatkuvasti sekoittaen. Vatkatessa valkuaisvaahdon tilavuus kasvaa. Lisää sitten hunaja-soijasiirappi hitaasti ohuena nauhana. Sekoita lopuksi vatkattu kerma varovasti joukkoon. Kaada jäädykemassa muotteihin ja nosta pakastimeen jäätymään.

Vaihe 3

Maustetut appelsiinit: Kaada kattilaan kaikki muut ainekset paitsi appelsiinit. Kiehauta liemi, nosta kansi päälle ja anna vetäytyä. Kuori appelsiinit ja poista valkoiset osat huolellisesti veitsellä. Nosta kokonaiset appelsiinit haaleaan liemeen ja anna appelsiinien maustua liemessä yön yli. Leikkaa kokonaiset appelsiinit ohuiksi siivuiksi vasta ennen tarjoilua.

Vaihe 4

Glögivaahto: Hienonna mausteet huhmareessa. Kaada punaviini kattilaan, lisää joukkoon sokeri ja mausteet ja kuumenna (älä keitä!). Nosta kansi päälle ja anna vetäytyä 10 minuuttia. Ota yksi teelusikallinen talteen koristelua varten. Sekoita keskenään loput punaviiniliemestä ja keltuaiset. Siivilöi seos siivilän läpi ja vatkaa kuumassa vesihauteessa vaahdoksi. Vatkaa niin kauan, kunnes vaahto paksuuntuu. Tarjoa vaahto lämpimänä.

Vinkki

Koristele glögivaahto ennen tarjoilua talteen ottamallasi punaviiniliemellä.

Resepti-ID: 116

PDF-resepti

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Hunaja-soijasiirappi: Laita kattilaan hunaja, wokkikastike ja sitruunan mehu ja keitä kasaan, kunnes seos on siirappimaista. Sekoita voi vispilällä joukkoon niin, että kaikki ainekset sekoittuvat keskenään eikä pohjalle muodostu sakkaa. Nosta siirappi kylmään. Huomio: Käytä siirappia vasta sitten, kun se on täysin jäähtynyt. Siirappi kannattaa siksi tehdä jo edellisenä päivänä.

Hunaja-soijajäädyke: Kiehauta kattilassa 50 ml vettä ja 75 g sokeria. Vatkaa loput sokerista ja valkuaiset kovaksi vaahdoksi yleiskoneessa tai sähkövatkaimella. Kaada vesisokeriseos hitaasti valkuaisvaahdon joukkoon jatkuvasti sekoittaen. Vatkatessa valkuaisvaahdon tilavuus kasvaa. Lisää sitten hunaja-soijasiirappi hitaasti ohuena nauhana. Sekoita lopuksi vatkattu kerma varovasti joukkoon. Kaada jäädykemassa muotteihin ja nosta pakastimeen jäätymään.

Maustetut appelsiinit: Kaada kattilaan kaikki muut ainekset paitsi appelsiinit. Kiehauta liemi, nosta kansi päälle ja anna vetäytyä. Kuori appelsiinit ja poista valkoiset osat huolellisesti veitsellä. Nosta kokonaiset appelsiinit haaleaan liemeen ja anna appelsiinien maustua liemessä yön yli. Leikkaa kokonaiset appelsiinit ohuiksi siivuiksi vasta ennen tarjoilua.

Glögivaahto: Hienonna mausteet huhmareessa. Kaada punaviini kattilaan, lisää joukkoon sokeri ja mausteet ja kuumenna (älä keitä!). Nosta kansi päälle ja anna vetäytyä 10 minuuttia. Ota yksi teelusikallinen talteen koristelua varten. Sekoita keskenään loput punaviiniliemestä ja keltuaiset. Siivilöi seos siivilän läpi ja vatkaa kuumassa vesihauteessa vaahdoksi. Vatkaa niin kauan, kunnes vaahto paksuuntuu. Tarjoa vaahto lämpimänä.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04

Löydä lisää reseptejä

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.