
Höyrytetyt vege-gyozat kolmella dippikastikkeella

Ainekset 4 annokselle
- itse tehtyä gyoza-taikinaa
- tai 1 pkt gyoza-taikinakuoria (saatavana kaupoista)
Täyte:
- n. 30 g riisiä (n. 80 g keitettyä riisiä)
- n. 30 g munakoisoa
- 6 siitakesientä
- ½ pieni sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 5 g inkivääriä
- 200 g suippokaalia (tai kiinankaalia)
- 30 g porkkanoita
- 2 kevätsipulia
- 1 tl seesamiöljyä
- 1 tl kasvisliemijauhetta
- 2 tl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
- 1 tl sokeria
- 2 tl perunajauhoja
Valmistusohje
- Keitä täytteen riisi pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä.
- Huuhdo ja puhdista munakoiso ja sienet ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuori sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Huuhdo kaali ja poista kanta. Kuori ja pese porkkanat. Puhdista ja pese kevätsipulit. Silppua sipuli, valkosipuli, inkivääri, suippokaali, porkkanat ja kevätsipulit hienoksi.
- Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota kasvikset seuraavassa järjestyksessä: valkosipuli, inkivääri, porkkanat, sipuli, munakoiso, siitakesienet, kevätsipulit ja suippokaali. Nosta kasvikset lautaselle ja anna jäähtyä.
- Laita kasvikset ja loput ainekset kulhoon ja sekoita hyvin keskenään.
- Nosta jokaisen gyoza-taikinakuoren päälle n. 15 g täytettä. Kostuta sormi vedellä ja vedä puolet taikinakuoren reunasta märäksi. Taita toinen puoli taikinakuoresta täytteen yli ja rypytä reunat tiukasti kiinni.
- Vuoraa höyrytyskori leivinpaperilla (tai kaalinlehdillä), aseta gyoza-nyytit väljästi koriin ja höyrytä nyyttejä kovalla lämmöllä 7–8 minuuttia. Tarjoa höyrytetyt gyoza-nyytit dippikastikkeiden kanssa.
* Itse tehty gyoza-taikina höyrytetyille gyoza-nyyteille:
Ainekset:
- 200 g vehnätärkkelystä
- 60 g perunajauhoja (tai maissitärkkelystä)
- ripaus suolaa
- ripaus sokeria
- 190 ml kuumaa vettä
- 1 tl kasviöljyä sekä hieman työtason voiteluun
Valmistus:
- Laita vehnätärkkelys, perunajauhot, suola ja sokeri kulhoon. Kaada joukkoon kuuma vesi ja sekoita hyvin puulastalla. Kun taikina on hieman jäähtynyt, vaivaa taikina hyvin. Kun taikina on tasaista, lisää öljy ja jatka vaivaamista. Muotoile taikinasta pallo, kääri tuorekelmuun ja anna levätä n. 30 minuuttia.
- Poista tuorekelmu ja muotoile taikinasta n. 15 gramman kokoisia palloja. Voitele työtaso kevyesti öljyllä ja nosta taikinapallot tasolle. Paina taikinapallot käsin hieman kasaan ja kauli ohuiksi kiekoiksi.
**Jos käytössäsi ei ole höyrytyskoria:
Kaada kattilan pohjalle n. 3–4 cm vettä ja kiehauta. Rutista pala alumiinifoliota kasaan, nosta kattilaan ja aseta lautanen folion päälle. Vuoraa lautanen leivinpaperilla (tai kaalinlehdillä) ja aseta gyoza-nyytit väljästi leivinpaperin päälle. Nosta kansi kattilan päälle ja höyrytä gyoza-nyyttejä 7–8 minuuttia.
Dippikastikkeet
Dippi 1: 3 rkl Kikkomanin vähemmän suolaa sisältävää luonnollisesti valmistettua soijakastiketta, 1 rkl jauhettuja seesaminsiemeniä, 1 rkl silputtua kevätsipulia
Dippi 2: 40 g jogurttia, 1,5 tl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta, 1 tl sitruunan mehua, 1/3 tl tomusokeria, cayennepippuria, jauhettua kuminaa, ½ rkl hienoksi silputtua korianteria
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 4 annokselle
- itse tehtyä gyoza-taikinaa
- tai 1 pkt gyoza-taikinakuoria (saatavana kaupoista)
Täyte:
- n. 30 g riisiä (n. 80 g keitettyä riisiä)
- n. 30 g munakoisoa
- 6 siitakesientä
- ½ pieni sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 5 g inkivääriä
- 200 g suippokaalia (tai kiinankaalia)
- 30 g porkkanoita
- 2 kevätsipulia
- 1 tl seesamiöljyä
- 1 tl kasvisliemijauhetta
- 2 tl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
- 1 tl sokeria
- 2 tl perunajauhoja