Hae
Suodata
Hirssipuuro ja karamellisoidut banaanit
Bookmark
10 / 44

Hirssipuuro ja karamellisoidut banaanit

Paljon vitamiineja ja kivennäisaineita sisältävästä hirssistä voit tehdä herkullisen ja terveellisen aamiaispuuron. Tässä vegaanisessa ohjeessa makeutta tuovat vaahterasiirappi, pähkinät ja banaani.

Hirssipuuro ja karamellisoidut banaanit
Valmistusaika 25 min
Valmistelu aika: 5 min
Kokkausaika 20 min
2778 kJ / 664 kcal
Fett / Rasva: 27,9 g
Protein / Proteiini: 15 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 86,4 g

Ainekset 2 annokselle

  • 120 g hirssiä (paino ennen keittämistä)
  • 200 ml kookosmaitoa
  • 1 rkl vaahterasiirappia

Puuron päälle:

Valmistusohje

  1. Huuhdo hirssi ensin kylmässä vedessä ja ryöppää se sitten kiehuvassa vedessä. Laita ryöpätty hirssi kattilaan ja lisää vettä tuplasti hirssin määrä. Kiehauta, laske lämpötilaa ja keitä hirssiä 12 minuuttia kannen alla, kunnes kaikki vesi on imeytynyt. 
  2. Lisää vaahterasiirappi ja kookosmaito keitetyn hirssin sekaan. Sekoita ja anna tekeytyä kannen alla 5 minuuttia.
  3. Leikkaa banaanit pituussuunnassa kahtia. 
  4. Lämmitä Kikkomanin paahdettu seesamiöljy, Kikkomanin luonnollisesti valmistettu soijakastike sekä vaahterasiirappi paistinpannulla. Lisää banaanit ja karamellisoi ne kummaltakin puolelta.
  5. Annostele hirssipuuro kulhoihin ja asettele banaanit puuron päälle. Ripottele päälle kaakaojauhetta ja pistaasipähkinöitä. Voit myös käyttää muita pähkinöitä.
Valmistusaika 25 min
Valmistelu aika: 5 min
Kokkausaika 20 min
2778 kJ / 664 kcal
Fett / Rasva: 27,9 g
Protein / Proteiini: 15 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 86,4 g

Ainekset 2 annokselle

  • 120 g hirssiä (paino ennen keittämistä)
  • 200 ml kookosmaitoa
  • 1 rkl vaahterasiirappia

Puuron päälle: