
Helppo mintulla maustettu herne-kikherne-fetakeitto
Tämä upea vihreä keitto on valmistettu tuoreista herneistä, mutta voit käyttää myös pakastettuja herneitä. Kikkoman Ponzu -kastike antaa hienovaraista sitrusmakua. Paahdetut kikherneet ja feta luovat kivan kontrastin keiton pehmeälle rakenteelle. Sopii kasvissyöjille.

Ainekset 2 annokselle
• 100 g perunoita
• 100 g purjoa
• 1 ruokalusikallinen voita
• 200 g tuoreita vihreitä herneitä
• 700 ml kasvislientä
• 1 ruokalusikallinen Kikkoman Ponzu-sitrussoijakastiketta
• 1/2 teelusikallista vastajauhettua pippuria
• 1 ruokalusikallinen tuoretta minttua
Tarjoiluun:
• 150 g kypsiä kikherneitä
• 1 ruokalusikallinen oliiviöljyä
• 1 ruokalusikallinen jauhettua paprikaa
• 1 teelusikallinen jauhettua korianteria
• 60 g fetajuustoa
• ½ teelusikallista pippuria
Valmistusohje
- Kuutioi perunat ja viipaloi purjo. Paista voissa kattilassa. Kun ne ovat pehmenneet hieman, kaada joukkoon kasvisliemi ja lisää herneet. Mausta Kikkoman Ponzu -sitrussoijakastikkeella ja pippurilla. Kypsytä 20 minuuttia.
- Lämmitä uuni 200 asteeseen. Laita huuhdeltujen kikherneiden päälle oliiviöljy, jauhettu paprika ja korianteri. Laita vuokaan ja anna paistua 15 minuuttia.
- Sekoita keitto tasaiseksi sekoittimessa ja ripottele päälle tuoretta minttua. Tarjoile paahdettujen kikherneiden ja murskatun fetajuuston kanssa.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 2 annokselle
• 100 g perunoita
• 100 g purjoa
• 1 ruokalusikallinen voita
• 200 g tuoreita vihreitä herneitä
• 700 ml kasvislientä
• 1 ruokalusikallinen Kikkoman Ponzu-sitrussoijakastiketta
• 1/2 teelusikallista vastajauhettua pippuria
• 1 ruokalusikallinen tuoretta minttua
Tarjoiluun:
• 150 g kypsiä kikherneitä
• 1 ruokalusikallinen oliiviöljyä
• 1 ruokalusikallinen jauhettua paprikaa
• 1 teelusikallinen jauhettua korianteria
• 60 g fetajuustoa
• ½ teelusikallista pippuria