Haudutettuja lampaan potkia ja aprikoosia

5 1 arviot
kokonaisaika 70 min
70 min esivalmistelut

Tässä ruuassa makeus ja suolaisuus yhdistyvät herkullisella tavalla. Lampaan potkia haudutetaan aprikooseilla ja soijakastikkeella maustetussa punaviinissä. Tarjoillaan perunoiden ja ruusukaalien kanssa.

Ainekset

4 annosta

Lampaan potkiin

4 
lampaan potkaa
4 rkl
rapsiöljyä
1 rkl
tomaattipyrettä
2 
sipulia
2 
valkosipulinkynttä
2 
kanelitankoa
3 
laakerinlehteä
100 g
kuivattuja aprikooseja
700 ml
lihalientä
200 ml
kuivaa punaviiniä

Perunoihin ja ruusukaaleihin

500 g
kuorittuja perunoita
400 g
ruusukaaleja
160 g
hasselpähkinöitä
2 rkl
rapsiöljyä
Ravintosisältö (per annos): 4293 kJ  /  1029 kcal
63,3 g Rasva
53,6 g Proteiini
46,5 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Huuhtele ja kuivaa perunat ja ruusukaalit. Laita uuniin uunivuoka ja lämmitä uuni 250-asteiseksi. 

Vaihe 2

Marinoi potkat rapsiöljyllä ja ruskista esilämmitetyssä uunivuoassa. 

Vaihe 3

Kuori ja kuutioi sipulit. Kuori ja purista valkosipuli. Paahda sipulit ja valkosipulit uunivuoassa.

Vaihe 4

Sekoita punaviini, tomaattipyre ja 50 ml Kikkomanin soijakastike​​​​​​​. Kaada seos lampaan potkien päälle. Lisää kanelitangot, aprikoosit ja laakerinlehdet.

Vaihe 5

Keitä nestettä kokoon ja lisää sen jälkeen lihaliemi. Laita kansi vuoan päälle ja paista noin 40 minuutin ajan. 

Vaihe 6

Kuori sillä aikaa perunat, kuutioi ja laita kylmään veteen. Poista ruusukaaleista uloimmat lehdet ja katkaise kannat veitsellä. Kypsennä ruusukaaleja kiehuvassa vedessä noin 5 minuutin ajan. 

Vaihe 7

Paahda hasselpähkinät pannulla. Lisää 2 rkl rapsiöljyä ja 1 rkl Kikkomanin soijakastike​​​​​​​.

Vaihe 8

Sekoita keskenään perunat, ruusukaalit, hieman sulatettua voita, 1 rkl Kikkomanin soijakastike /suolaa ja vastajauhettua pippuria. Lisää päälle hasselpähkinät.

Vaihe 9

Lampaan potkien pitäisi olla mureita 40 minuutin kypsentämisen jälkeen. Tarjoa ruoka, kun lammas on kypsää. 

Resepti-ID: 1084

PDF-resepti

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Huuhtele ja kuivaa perunat ja ruusukaalit. Laita uuniin uunivuoka ja lämmitä uuni 250-asteiseksi. 

Marinoi potkat rapsiöljyllä ja ruskista esilämmitetyssä uunivuoassa. 

Kuori ja kuutioi sipulit. Kuori ja purista valkosipuli. Paahda sipulit ja valkosipulit uunivuoassa.

Sekoita punaviini, tomaattipyre ja 50 ml Kikkomanin soijakastike​​​​​​​. Kaada seos lampaan potkien päälle. Lisää kanelitangot, aprikoosit ja laakerinlehdet.

Keitä nestettä kokoon ja lisää sen jälkeen lihaliemi. Laita kansi vuoan päälle ja paista noin 40 minuutin ajan. 

Kuori sillä aikaa perunat, kuutioi ja laita kylmään veteen. Poista ruusukaaleista uloimmat lehdet ja katkaise kannat veitsellä. Kypsennä ruusukaaleja kiehuvassa vedessä noin 5 minuutin ajan. 

Paahda hasselpähkinät pannulla. Lisää 2 rkl rapsiöljyä ja 1 rkl Kikkomanin soijakastike​​​​​​​.

Sekoita keskenään perunat, ruusukaalit, hieman sulatettua voita, 1 rkl Kikkomanin soijakastike /suolaa ja vastajauhettua pippuria. Lisää päälle hasselpähkinät.

Lampaan potkien pitäisi olla mureita 40 minuutin kypsentämisen jälkeen. Tarjoa ruoka, kun lammas on kypsää. 

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05
06
07
08
09

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.