
Haudutettu possun lapa

Ainekset 10 annokselle
- 900 g possun lapaa (tai porsaankylkeä)
- 2 kevätsipulia
- 20 g inkivääriä
- 2 rkl kasviöljyä
- 1 l lihalientä
- 90 ml Kikkoman Teriyaki -marinadia
- 100 g sinappia
- Lisäksi: paistinarua
Valmistusohje
Taputtele possun lapa talouspaperilla kuivaksi ja sido paistinarulla, jotta liha pysyy muodossaan. Pese ja puhdista kevätsipulit, kuori inkivääri ja pilko molemmat. Kuumenna öljy uunipadassa ja paista liha kauttaaltaan kovalla lämmöllä. Lisää joukkoon kevätsipulit ja inkivääri, kaada päälle liemi ja anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla n. 90 minuuttia.
Nosta haudutettu liha pakastepussiin ja kaada joukkoon Kikkoman Teriyaki -marinadi. Sulje pussi ilmatiiviisti ja anna marinoitua jääkaapissa yön yli.
Taputtele haudutettu possun lapa talouspaperilla kuivaksi ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Tarjoa sinapin ja halutessasi purjorenkaiden kanssa.
Vinkki: Voit tarjota lihan myös lämpimänä. Nosta tiiviisti suljettu pakastepussi 65-asteiseen vesihauteeseen n. 30 minuutiksi. Taputtele liha talouspaperilla kuivaksi, ruskista pinta kaasupolttimella ja leikkaa haudutettu possun lapa siivuiksi.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 10 annokselle
- 900 g possun lapaa (tai porsaankylkeä)
- 2 kevätsipulia
- 20 g inkivääriä
- 2 rkl kasviöljyä
- 1 l lihalientä
- 90 ml Kikkoman Teriyaki -marinadia
- 100 g sinappia
- Lisäksi: paistinarua