Hae
Suodattaa
Hapanimelä tomaattikastike
Bookmark
13 / 27

Hapanimelä tomaattikastike

Hapanimelä tomaattikastike
Valmistusaika 90 min
Valmistelu aika: 90 min
170 kJ / 40 kcal
Fett / Rasva: 0.4 g
Protein / Proteiini: 1.3 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 7.7 g

Ainekset 4 annokselle

  • 500 g tomaatteja
  • 1 keltainen tomaatti
  • ½ makea sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 0,5 dl Kikkoman Less Salt -soijakastiketta
  • ½ tl vahvaa chilikastiketta (esim. TABASCO® Pepper Sauce)
  • 1 rkl omenaviinietikkaa (esim. Rajamäen)
  • 3 tl hunajaa
  • 1 rkl Kikkoman Teriyaki -marinadia
  • ½ rkl kuivattua basilikaa
  • ½ tl vastajauhettua mustapippuria

Valmistusohje

Puhdista kasvikset ja poista kannat ja siemenet. Pilko tomaatit neljään osaan ja keitä välillä sekoittaen 30 minuuttia, kunnes vesi on haihtunut pois. Paseeraa tomaatit siivilän läpi.

Kuori keltainen tomaatti ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Hienonna valkosipulit ja sipuli. Lisää keltainen tomaatti, hienonnetut valkosipulit ja sipuli tomaattikastikkeeseen. Keitä miedolla lämmöllä ja sekoita välillä. Lisää joukkoon kaikki mausteet ja keitä 2–3 minuuttia. Voit joko soseuttaa kastikkeen tai jättää kasviskuutiot kokonaisiksi.

Kaada kastike puhtaisiin ja kuiviin lasipurkkeihin, sulje purkit tiiviisti kansilla ja nosta purkit 120-asteiseen uuniin. Pidä uunissa n. 30 minuuttia. Nosta lasipurkit pois uunista ja anna jäähtyä yön yli. Älä kääntele purkkeja.

Lisäämällä valmiiseen tomaattikastikkeeseen muita kasviksia ja lihaa tai kalaa saat herkullisen kastikkeen esimerkiksi riisille tai nuudeleille.

Valmistusaika 90 min
Valmistelu aika: 90 min
170 kJ / 40 kcal
Fett / Rasva: 0.4 g
Protein / Proteiini: 1.3 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 7.7 g

Ainekset 4 annokselle

  • 500 g tomaatteja
  • 1 keltainen tomaatti
  • ½ makea sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 0,5 dl Kikkoman Less Salt -soijakastiketta
  • ½ tl vahvaa chilikastiketta (esim. TABASCO® Pepper Sauce)
  • 1 rkl omenaviinietikkaa (esim. Rajamäen)
  • 3 tl hunajaa
  • 1 rkl Kikkoman Teriyaki -marinadia
  • ½ rkl kuivattua basilikaa
  • ½ tl vastajauhettua mustapippuria