
7 / 40
Gunkan maki -sushi katkaravuilla ja kurkulla
Ohjeet ja ainekset katkaravuilla, kurkulla ja tuorejuustolla täytettyjen gunkan maki -sushien valmistukseen.
Luonnollisesti valmistettu soijakastike
Pääruoat
Merenelävät
Sushi videos
Japanilaisia ruokia
Sushi
Valmisteluaikaa < 20 min

Valmistusaika
15 min
Valmistelu aika:
15 min
226 kJ / 54 kcal
Fett / Rasva:
1,3 g
Protein / Proteiini:
3,6 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit:
6,8 g
Ainekset 4 annokselle
- 2 rkl kuutioitua kurkkua
- 2 rkl keitettyjä katkarapuja hienonnettuna
- 1 rkl yrteillä maustettua tuorejuustoa
- 1 nori-arkki
- 80 g keitettyä sushiriisiä*
Tarjoiluun:
- Kurkkua, katkarapuja, luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
Valmistusohje
- Sekoita kurkkukuutiot, hienonnetut katkaravut ja tuorejuusto kulhossa.
- Leikkaa nori-arkki: leikkaa toiselta sivulta 3 cm:n suikale viivoja pitkin ja aseta sivuun.
- Leikkaa 4 nori-suikaletta viivoja pitkin ja aseta sivuun odottamaan (n. 3 cm x 15 cm, 4 arkkia).
- Muotoile 4 x 20 g sushiriisiä soikeiksi palloiksi vedellä kostutetuin sormin.
- Kääri kunkin pallon ympärille nori-suikale. ”Liimaa” se muutamalla tahmealla riisinjyvällä ja purista kiinni.
- Lisää yksi annos kurkku-katkarapuseosta kunkin pallon päälle.
- Koristele gunkanit kurkulla ja katkaravuilla. Tarjoa Kikkoman-soijakastikkeen kanssa.
*Sushiriisi (n. 1 kg keitettyä sushiriisiä)
- 450 g (540 ml) japanilaista riisiä
- 450 ml vettä
Keitä riisi ja käytä maustamiseen sitten
tai vaihtoehtoisesti:
- 70 ml riisietikkaa
- 30 g sokeria
- 15 g suolaa
Vinkki: Kun keität riisiä, riisin ja veden suhteen tulisi olla 1:1. Sushiriisin keittämiseen käytetään vähemmän vettä kuin tavallisen riisin.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Valmistusaika
15 min
Valmistelu aika:
15 min
226 kJ / 54 kcal
Fett / Rasva:
1,3 g
Protein / Proteiini:
3,6 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit:
6,8 g
Ainekset 4 annokselle
- 2 rkl kuutioitua kurkkua
- 2 rkl keitettyjä katkarapuja hienonnettuna
- 1 rkl yrteillä maustettua tuorejuustoa
- 1 nori-arkki
- 80 g keitettyä sushiriisiä*
Tarjoiluun:
- Kurkkua, katkarapuja, luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta