Hae
Suodata
7 / 40

Gunkan maki -sushi katkaravuilla ja kurkulla

Ohjeet ja ainekset katkaravuilla, kurkulla ja tuorejuustolla täytettyjen gunkan maki -sushien valmistukseen.

Gunkan maki -sushi katkaravuilla ja kurkulla
Valmistusaika 15 min
Valmistelu aika: 15 min
226 kJ / 54 kcal
Fett / Rasva: 1,3 g
Protein / Proteiini: 3,6 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 6,8 g

Ainekset 4 annokselle

  • 2 rkl kuutioitua kurkkua
  • 2 rkl keitettyjä katkarapuja hienonnettuna
  • 1 rkl yrteillä maustettua tuorejuustoa
  • 1 nori-arkki
  • 80 g keitettyä sushiriisiä*

Tarjoiluun:

Valmistusohje

  1. Sekoita kurkkukuutiot, hienonnetut katkaravut ja tuorejuusto kulhossa.
  2. Leikkaa nori-arkki: leikkaa toiselta sivulta 3 cm:n suikale viivoja pitkin ja aseta sivuun.
  3. Leikkaa 4 nori-suikaletta viivoja pitkin ja aseta sivuun odottamaan (n. 3 cm x 15 cm, 4 arkkia).
  4. Muotoile 4 x 20 g sushiriisiä soikeiksi palloiksi vedellä kostutetuin sormin.
  5. Kääri kunkin pallon ympärille nori-suikale. ”Liimaa” se muutamalla tahmealla riisinjyvällä ja purista kiinni.
  6. Lisää yksi annos kurkku-katkarapuseosta kunkin pallon päälle.
  7. Koristele gunkanit kurkulla ja katkaravuilla. Tarjoa Kikkoman-soijakastikkeen kanssa.

*Sushiriisi (n. 1 kg keitettyä sushiriisiä)

  • 450 g (540 ml) japanilaista riisiä
  • 450 ml vettä

Keitä riisi ja käytä maustamiseen sitten

tai vaihtoehtoisesti:

  • 70 ml riisietikkaa
  • 30 g sokeria
  • 15 g suolaa

Vinkki: Kun keität riisiä, riisin ja veden suhteen tulisi olla 1:1. Sushiriisin keittämiseen käytetään vähemmän vettä kuin tavallisen riisin.

Valmistusaika 15 min
Valmistelu aika: 15 min
226 kJ / 54 kcal
Fett / Rasva: 1,3 g
Protein / Proteiini: 3,6 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 6,8 g

Ainekset 4 annokselle

  • 2 rkl kuutioitua kurkkua
  • 2 rkl keitettyjä katkarapuja hienonnettuna
  • 1 rkl yrteillä maustettua tuorejuustoa
  • 1 nori-arkki
  • 80 g keitettyä sushiriisiä*

Tarjoiluun: