Gunkan maki -sushi katkaravuilla ja kurkulla

kokonaisaika 15 min
15 min esivalmistelut

Ohjeet ja ainekset katkaravuilla, kurkulla ja tuorejuustolla täytettyjen gunkan maki -sushien valmistukseen.

Ainekset

4 annosta
2 rkl
kuutioitua kurkkua
2 rkl
keitettyjä katkarapuja hienonnettuna
1 rkl
yrteillä maustettua tuorejuustoa
1 
nori-arkki
80 g
keitettyä sushiriisiä*

Tarjoiluun:

Kurkkua
katkarapuja
Ravintosisältö (per annos): 226 kJ  /  54 kcal
1,3 g Rasva
3,6 g Proteiini
6,8 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Sekoita kurkkukuutiot, hienonnetut katkaravut ja tuorejuusto kulhossa.

Vaihe 2

Leikkaa nori-arkki: leikkaa toiselta sivulta 3 cm:n suikale viivoja pitkin ja aseta sivuun.

Vaihe 3

Leikkaa 4 nori-suikaletta viivoja pitkin ja aseta sivuun odottamaan (n. 3 cm x 15 cm, 4 arkkia).

Vaihe 4

Muotoile 4 x 20 g sushiriisiä soikeiksi palloiksi vedellä kostutetuin sormin.

Vaihe 5

Kääri kunkin pallon ympärille nori-suikale. ”Liimaa” se muutamalla tahmealla riisinjyvällä ja purista kiinni.

Vaihe 6

Lisää yksi annos kurkku-katkarapuseosta kunkin pallon päälle.

Vaihe 7

Koristele gunkanit kurkulla ja katkaravuilla. Tarjoa Kikkoman-soijakastikkeen kanssa.

Vinkki:

Kun keität riisiä, riisin ja veden suhteen tulisi olla 1:1. Sushiriisin keittämiseen käytetään vähemmän vettä kuin tavallisen riisin.

*Sushiriisi (n. 1 kg keitettyä sushiriisiä)

450 g (540 ml) japanilaista riisiä
450 ml vettä
Keitä riisi ja käytä maustamiseen sitten

100 ml Kikkomanin maustekastiketta sushiriisille
tai vaihtoehtoisesti:

70 ml riisietikkaa
30 g sokeria
15 g suolaa

Resepti-ID: 945

PDF-resepti

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Sekoita kurkkukuutiot, hienonnetut katkaravut ja tuorejuusto kulhossa.

Leikkaa nori-arkki: leikkaa toiselta sivulta 3 cm:n suikale viivoja pitkin ja aseta sivuun.

Leikkaa 4 nori-suikaletta viivoja pitkin ja aseta sivuun odottamaan (n. 3 cm x 15 cm, 4 arkkia).

Muotoile 4 x 20 g sushiriisiä soikeiksi palloiksi vedellä kostutetuin sormin.

Kääri kunkin pallon ympärille nori-suikale. ”Liimaa” se muutamalla tahmealla riisinjyvällä ja purista kiinni.

Lisää yksi annos kurkku-katkarapuseosta kunkin pallon päälle.

Koristele gunkanit kurkulla ja katkaravuilla. Tarjoa Kikkoman-soijakastikkeen kanssa.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05
06
07

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.