Hae
Suodattaa
Grillatut lohiburgerit
Bookmark
159 / 375

Grillatut lohiburgerit

Mehukkaat grillatut lohiburgerit hiiligrillatuilla tomaateilla ja kesäkurpitsalla sekä viikunasinapilla. Kauniit kotitekoiset burgerisämpylät saavat luonnollisen värinsä punajuuresta ja keltaisesta maustekurkumasta!

Grillatut lohiburgerit
Valmistusaika 35 min
Valmistelu aika: 10 min
Kokkausaika 25 min
3457 kJ / 825 kcal
Rasva: 41 g
Protein / Proteiini: 51.4 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 60 g

Ainekset 4 annokselle

  • 1 dl punajuurimehua (tai ¼–½ teelusikallista kurkumaa sekoitettuna yhteen desilitraan vettä)
  • puolikas tuorehiivakuutio (= 21 g)
  • 1 kananmuna, erottele keltuainen valkuaisesta
  • 250 g jauhoa ja hieman ylimääräistä taikinaan ripoteltavaksi
  • 1 ruokalusikallinen sokeria
  • suolaa
  • 40 g pehmennettyä voita
  • muutama timjamin lehti

Lohiburgerit ja lisukkeet:

  • 600 g lohifileetä ilman nahkaa
  • ¼ teelusikallista sitruunapippuria
  • 3–4 ruokalusikallista Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
  • 1 pihvitomaatti
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 2 kuivattua viikunaa
  • 3 ruokalusikallista sinappia
  • 1 teelusikallinen vaahterasiirappia
  • 4 siivua juustoa

Valmistusohje

Aloita burgerisämpylöiden valmistus lämmittämällä mehu (tai ¼–½ teelusikallista kurkumaa sekoitettuna yhteen desilitraan vettä). Murenna joukkoon hiiva ja liuota se nesteeseen sekoittamalla. Erota kananmunan valkuainen ja keltuainen toisistaan. Sekoita keskenään hiivaliuos, jauhot, sokeri, ½ teelusikallista suolaa, pehmennetty voi, timjamin lehdet ja munan keltuainen. Vaivaa taikina pehmeäksi ja tasaiseksi. Peitä taikina ja anna kohota lämpimässä noin tunnin ajan.

Muotoile taikinasta 4 litteää burgerisämpylää ja anna kohota vielä 20 minuuttia. Esilämmitä uuni 200 °C:seen (kiertoilmauuni 180 °C:seen). Sivele sämpylät munan valkuaisella, ripottele päälle hieman timjamia ja paista uunissa noin 15–20 minuuttia. Anna sämpylöiden jäähtyä.

Aloita lohipihvien valmistus taputtelemalla lohifileet kuivaksi ja sekoittamalla ne tehosekoittimessa pippurin ja soijakastikkeen kanssa. Muotoile pihvitaikinasta 4 pihviä ja laita ne jääkaappiin odottamaan grillausta. Pese tomaatti, irrota kanta ja leikkaa neljäksi paksuksi viipaleeksi. Pese kesäkurpitsa, irrota kanta ja leikkaa pituussuunnassa ohuiksi suikaleiksi.

Valmista viikunasinappi sekoittamalla viikunat, sinappi ja vaahterasiirappi keskenään tehosekoittimessa. Puolita burgerisämpylät ja sivele viikunasinappia molemmille puolille. Laita lohipihvit grilliin 6-8 min. lisää lopuksi tomaatit ja kesäkurpitsasiivut grilliin noin 2-3 min ja sulje kansi kypsennyksen ajaksi, jos grilli on kannellinen. Asettele tomaattiviipaleet, kesäkurpitsasiivut, lohipihvit ja juustosiivut sämpylänpuolikkaiden väliin tarjoilua varten. Hyvää ruokahalua!

Vinkki: Halutessasi voit myös paahtaa sämpylät grillissä.

Jos et halua tehdä viikunasinappia itse, voit ostaa sen myös valmiina.

Käytetyt tuotteet tässä reseptissä

Valmistusaika 35 min
Valmistelu aika: 10 min
Kokkausaika 25 min
3457 kJ / 825 kcal
Rasva: 41 g
Protein / Proteiini: 51.4 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 60 g

Ainekset 4 annokselle

  • 1 dl punajuurimehua (tai ¼–½ teelusikallista kurkumaa sekoitettuna yhteen desilitraan vettä)
  • puolikas tuorehiivakuutio (= 21 g)
  • 1 kananmuna, erottele keltuainen valkuaisesta
  • 250 g jauhoa ja hieman ylimääräistä taikinaan ripoteltavaksi
  • 1 ruokalusikallinen sokeria
  • suolaa
  • 40 g pehmennettyä voita
  • muutama timjamin lehti

Lohiburgerit ja lisukkeet:

  • 600 g lohifileetä ilman nahkaa
  • ¼ teelusikallista sitruunapippuria
  • 3–4 ruokalusikallista Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
  • 1 pihvitomaatti
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 2 kuivattua viikunaa
  • 3 ruokalusikallista sinappia
  • 1 teelusikallinen vaahterasiirappia
  • 4 siivua juustoa