Grillatut antipastivihannekset sitruunasoijakastikkeella

kokonaisaika 25 min
20 min esivalmistelut
5 min valmistus

Herkullinen, italialaistyylinen kylmä alkupala värikkäistä grillatuista vihanneksista, jossa on aromaattinen ja hedelmäinen sitruunan ja Mirin-kastikkeen maku.

Ainekset

4 annosta
 ½ 
munakoiso
1 
kesäkurpitsa
3 
punaista suippopaprikaa

Sitruunasoijakastikkeeseen

2 rkl
sitruunamehua

Yrtti-valkosipuliöljyyn

1 
valkosipulinkynsi
1 
timjamin oksa
1 
rosmariinin oksa
6 rkl
extra virgin oliiviöljyä
Ravintosisältö (per annos): 779 kJ  /  186 kcal
15,1 g Rasva
2,4 g Proteiini
8,4 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Sekoita kaikki sitruunasoijakastikkeen ainekset. 

Vaihe 2

Kuori ja murskaa valkosipuli yrtti-valkosipuliöljyä varten. Pese yrtit, taputtele kuiviksi, hienonna ja kuumenna alhaisella lämmöllä pienessä kattilassa valkosipulin ja öljyn kanssa.

Vaihe 3

Pese munakoiso ja kesäkurpitsa. Leikkaa noin ½ cm paksuiksi siivuiksi. Puolita suippopaprikat, poista siemenet ja leikkaa leveiksi suikaleiksi.

Vaihe 4

Kaada yrtti-valkosipuliöljy vihannesten päälle. Paista paistinpannulla tai parilapannulla noin 5 minuutin ajan välillä käännellen. Kuori suippopaprikat varovasti.

Vaihe 5

Laita kaikki vihannekset kulhoon ja marinoi sitruunasoijakastikkeella.

Vaihe 6

Asettele antipastivihannekset lautasille, pirskottele päälle loppu yrtti-valkosipuliöljy ja tarjoa huoneenlämpöisenä.

Vinkki

 

Käytä mieluiten parilapannua, jotta vihanneksiin tulee grilliraidat.

Laita grillatut paprikat heti kulhoon ja peitä tuorekelmulla. Anna jäähtyä 10 minuutin ajan (ei pidempään). Näin kuoret irtoavat helposti.

Koristele tuoreella rosmariinilla ja sitruunaviipaleilla.

Resepti-ID: 1031

PDF-resepti

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Sekoita kaikki sitruunasoijakastikkeen ainekset. 

Kuori ja murskaa valkosipuli yrtti-valkosipuliöljyä varten. Pese yrtit, taputtele kuiviksi, hienonna ja kuumenna alhaisella lämmöllä pienessä kattilassa valkosipulin ja öljyn kanssa.

Pese munakoiso ja kesäkurpitsa. Leikkaa noin ½ cm paksuiksi siivuiksi. Puolita suippopaprikat, poista siemenet ja leikkaa leveiksi suikaleiksi.

Kaada yrtti-valkosipuliöljy vihannesten päälle. Paista paistinpannulla tai parilapannulla noin 5 minuutin ajan välillä käännellen. Kuori suippopaprikat varovasti.

Laita kaikki vihannekset kulhoon ja marinoi sitruunasoijakastikkeella.

Asettele antipastivihannekset lautasille, pirskottele päälle loppu yrtti-valkosipuliöljy ja tarjoa huoneenlämpöisenä.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05
06

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.