
Grillatut antipastivihannekset sitruunasoijakastikkeella
Herkullinen, italialaistyylinen kylmä alkupala värikkäistä grillatuista vihanneksista, jossa on aromaattinen ja hedelmäinen sitruunan ja Mirin-kastikkeen maku.

Ainekset 4 annokselle
Sitruunasoijakastikkeeseen:
1 rkl makeaa Kikkoman Mirin -kastiketta
2 rkl luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
2 rkl sitruunamehua
Yrtti-valkosipuliöljyyn:
1 valkosipulinkynsi
1 timjamin oksa
1 rosmariinin oksa
6 rkl extra virgin -oliiviöljyä
½ munakoiso (n. 160 g)
1 kesäkurpitsa (n. 180 g)
3 punaista suippopaprikaa (n. 220 g)
Valmistusohje
- Sekoita kaikki sitruunasoijakastikkeen ainekset.
- Kuori ja murskaa valkosipuli yrtti-valkosipuliöljyä varten. Pese yrtit, taputtele kuiviksi, hienonna ja kuumenna alhaisella lämmöllä pienessä kattilassa valkosipulin ja öljyn kanssa.
- Pese munakoiso ja kesäkurpitsa. Leikkaa noin ½ cm paksuiksi siivuiksi. Puolita suippopaprikat, poista siemenet ja leikkaa leveiksi suikaleiksi.
- Kaada yrtti-valkosipuliöljy vihannesten päälle. Paista paistinpannulla tai parilapannulla noin 5 minuutin ajan välillä käännellen. Kuori suippopaprikat varovasti.
- Laita kaikki vihannekset kulhoon ja marinoi sitruunasoijakastikkeella.
- Asettele antipastivihannekset lautasille, pirskottele päälle loppu yrtti-valkosipuliöljy ja tarjoa huoneenlämpöisenä.
Vinkkejä:
- Käytä mieluiten parilapannua, jotta vihanneksiin tulee grilliraidat.
- Laita grillatut paprikat heti kulhoon ja peitä tuorekelmulla. Anna jäähtyä 10 minuutin ajan (ei pidempään). Näin kuoret irtoavat helposti.
- Koristele tuoreella rosmariinilla ja sitruunaviipaleilla.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 4 annokselle
Sitruunasoijakastikkeeseen:
1 rkl makeaa Kikkoman Mirin -kastiketta
2 rkl luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
2 rkl sitruunamehua
Yrtti-valkosipuliöljyyn:
1 valkosipulinkynsi
1 timjamin oksa
1 rosmariinin oksa
6 rkl extra virgin -oliiviöljyä
½ munakoiso (n. 160 g)
1 kesäkurpitsa (n. 180 g)
3 punaista suippopaprikaa (n. 220 g)