
Grillattua turskaa jogurtti-currymarinadissa
Turskafileet miedosti currylla maustetussa jogurttimarinadissa, lime- ja korianteriaioli sekä grillatut bataatit.

Ainekset 4 annokselle
- 50 g maustamatonta jogurttia
- 2 ruokalusikallista sitruunan mehua
- 2 ruokalusikallista oliiviöljyä
- 3 ruokalusikallista Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
- 2 teelusikallista aprikoosihilloa
- muutama sitruuna-ajuruohon lehti
- ½ teelusikallista curryjauhetta
- vastajauhettua pippuria
- 4 turskafileetä (noin 150 g per filee)
Lime- ja korianteriaioli:
- 1 pieni luomulime
- 2 valkosipulinkynttä
- 150 g majoneesia
- 1–2 ruokalusikallista hunajaa
- muutama korianterin lehti silputtuna
- 1–2 ruokalusikallista Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
- vastajauhettua pippuria
Grillatut bataatit:
- 800 g bataattia
- 4 kevätsipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 3 ruokalusikallista Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
- 4 ruokalusikallista oliiviöljyä
- muutama rosmariinin neulasia
- vastajauhettua pippuria
Valmistusohje
Valmista marinadi sekoittamalla keskenään jogurtti, sitruunamehu, oliiviöljy, soijakastike, hillo, ajuruoho, curryjauhe ja pippuri. Sivele fileet marinadilla ja laita ne jääkaappiin noin 30 minuutiksi ennen grillausta.
Aloita lime- ja korianteriaiolin valmistus pesemällä lime kuuman veden alla ja taputtelemalla se kuivaksi. Raasta osa kuoresta, leikkaa lime puoliksi ja purista mehu. Kuori ja silppua valkosipuli pieneksi. Sekoita kulhossa keskenään majoneesi, limen raastettu kuori, limen mehu, valkosipuli, hunaja, korianteri ja soijakastike. Lisää pippuria oman maun mukaan.
Kuori ja pese bataatit ja leikkaa ne noin 2 cm:n kuutioiksi. Puhdista, viipaloi ja pese kevätsipulit. Kuori ja silppua valkosipuli pieneksi. Sekoita keskenään valkosipuli, bataatit, kevätsipulit, soijakastike, oliiviöljy ja rosmariini. Lisää pippuria oman maun mukaan.
Laita bataatit grilliin ja kypsennä niitä noin 15-20 min sen jälkeen lisää turskafileet grilliin ja kypsennä niitä noin 6-10 min. Kypsennys ajat riippuu grillin lämmöstä(sulje kansi, jos grilli on kannellinen). Tarjoile lime- ja korianteriaiolin kanssa.
Vinkki: Marinadi maistuu yhtä hyvältä valkoisen kalan kuin kalkkunan rintafileen ja pihvien kanssa.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 4 annokselle
- 50 g maustamatonta jogurttia
- 2 ruokalusikallista sitruunan mehua
- 2 ruokalusikallista oliiviöljyä
- 3 ruokalusikallista Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
- 2 teelusikallista aprikoosihilloa
- muutama sitruuna-ajuruohon lehti
- ½ teelusikallista curryjauhetta
- vastajauhettua pippuria
- 4 turskafileetä (noin 150 g per filee)
Lime- ja korianteriaioli:
- 1 pieni luomulime
- 2 valkosipulinkynttä
- 150 g majoneesia
- 1–2 ruokalusikallista hunajaa
- muutama korianterin lehti silputtuna
- 1–2 ruokalusikallista Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
- vastajauhettua pippuria
Grillatut bataatit:
- 800 g bataattia
- 4 kevätsipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 3 ruokalusikallista Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
- 4 ruokalusikallista oliiviöljyä
- muutama rosmariinin neulasia
- vastajauhettua pippuria