
Grillattua mustekalaa Ponzu-kastikkeessa ja yrttiöljyssä

Ainekset 10 annokselle
- 30 pientä kalmaria
- 1 nippu persiljaa
- 3 basilikan vartta
- 2 timjamin vartta
- 1 valkosipulinkynsi
- ripaus suolaa
- 100 ml oliiviöljyä
- 200 ml Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastiketta
Valmistusohje
Puhdista kalmarit, taputtele talouspaperilla kuiviksi ja leikkaa lonkero-osat irti. Huuhtele yrtit ja taputtele talouspaperilla kuiviksi. Nypi lehdet irti ja silppua hienoksi. Kuori valkosipulinkynsi ja raasta hienoksi. Kaada kulhoon 80 ml öljyä, yrtit, valkosipuli ja suola ja sekoita ainekset keskenään.
Kaada loput öljystä paistinpannulle ja paista kalmarit ja lonkero-osat kypsiksi. Anna hieman jäähtyä ja glaseeraa Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastikkeella. Nosta kalmarit ja lonkero-osat lautasille, pirskottele päälle yrttiöljyseosta ja koristele halutessasi basilikalla.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 10 annokselle
- 30 pientä kalmaria
- 1 nippu persiljaa
- 3 basilikan vartta
- 2 timjamin vartta
- 1 valkosipulinkynsi
- ripaus suolaa
- 100 ml oliiviöljyä
- 200 ml Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastiketta