
32 / 277
Grillattu tonnikala salaatin kera
Mehevästä tonnikalapihvistä ja raikkaasta salaatista seesamikastikkeella saat ihanan kevyen kesälounaan.
Luonnollisesti valmistettu soijakastike
Ponzu-sitrussoijakastike
Marinadit, dipit ja salaatinkastikkeet
Pääruoat
Kala
BBQ
Kesä

Valmistusaika
60 min
Valmistelu aika:
15 min
Marinointiaika:
30 min
Kokkausaika
15 min
3012 kJ / 753 kcal
Fett / Rasva:
40 g
Protein / Proteiini:
78 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit:
13 g
Ainekset 2 annokselle
- 2 tonnikalapihviä (150 g/kpl)
- 125 ml vastapuristettua appelsiinimehua
- 3 rkl Kikkomanin soijakastiketta
- ½ tl paprikajauhetta
- ½ tl kuivattua oreganoa
- 2 valkosipulinkynttä murskattuna
- ½ chilipalko tai 1 tl Tabascoa
Lisäksi:
- 1 nippu persiljaa
- 2 kourallista haluamaasi salaattia
- 90 g kivettömiä mustia oliiveja
- 1 rkl kapriksia
- 100 g kirsikkatomaatteja
Kastike:
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 tl tahinia
- 1 rkl Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastiketta
Valmistusohje
- Sekoita marinadin ainekset kulhossa: soijakastike, appelsiinimehu, mausteet ja valkosipuli. Lisää chili tai Tabasco ja sekoita hyvin.
- Kaada marinadi tonnikalapihvien päälle ja jätä ne marinoitumaan.
- Pyyhi ylimääräinen marinadi tonnikalapihvien päältä ja grillaa niitä korkealla lämmöllä 1-2 minuuttia kummaltakin puolelta niin, että tonnikala jää pihvin sisältä punertavaksi.
- Lisää kastiketta varten toiseen kulhoon ponzu-kastike, tahini ja oliiviöljy. Sekoita hyvin.
- Paloittele oliivit ja halkaise kirsikkatomaatit.
- Asettele tonnikalapihvit lautaselle salaatin, oliivien, tomaattien ja kapristen päälle. Valuta kastike päälle ja koristele silputulla persiljalla.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Valmistusaika
60 min
Valmistelu aika:
15 min
Marinointiaika:
30 min
Kokkausaika
15 min
3012 kJ / 753 kcal
Fett / Rasva:
40 g
Protein / Proteiini:
78 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit:
13 g
Ainekset 2 annokselle
- 2 tonnikalapihviä (150 g/kpl)
- 125 ml vastapuristettua appelsiinimehua
- 3 rkl Kikkomanin soijakastiketta
- ½ tl paprikajauhetta
- ½ tl kuivattua oreganoa
- 2 valkosipulinkynttä murskattuna
- ½ chilipalko tai 1 tl Tabascoa
Lisäksi:
- 1 nippu persiljaa
- 2 kourallista haluamaasi salaattia
- 90 g kivettömiä mustia oliiveja
- 1 rkl kapriksia
- 100 g kirsikkatomaatteja
Kastike:
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 tl tahinia
- 1 rkl Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastiketta