Grillattu kasvis-fetasalaatti

kokonaisaika 35 min
10 min esivalmistelut
10 min marinointi
15 min valmistus

Grillatuissa kasviksissa on ihana aromi. Voit käyttää haluamiasi sesongin kasviksia – ne ovat maukkaampia ja täynnä vitamiineja. Granaattiomena ja fetajuusto muodostavat mahtavan makuparin seesami-soijakastikkeen kanssa.

Ainekset

2 annosta
1 
pieni keltainen kesäkurpitsa
1 
pieni vihreä kesäkurpitsa
1 
punasipuli
12 
terttukirsikkatomaattia
 ¼ 
kukkakaali
2 
valkosipulinkynttä
1 
bataatti
1 rkl
raastettua sitruunankuorta
3 rkl
oliiviöljyä

Kastike

125 ml
oliiviöljyä
1 rkl
tahinia
1 tl
hunajaa
1 rkl
ranskalaista sinappia
1 rkl
sitruunamehua

Lisäksi

50 g
fetajuustoa
50 g
granaattiomenan siemeniä
2 rkl
pinjansiemeniä
1 nippu
persiljaa
1 
punasipuli
Ravintosisältö (per annos): 5116 kJ  /  1279 kcal
89 g Rasva
31 g Proteiini
91 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Viipaloi kesäkurpitsat ja bataatti. Leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi. Irrota kukkakaalista kukinnot.

Vaihe 2

Laita kaikki kasvikset kulhoon. Lisää murskattu valkosipuli, 3 rkl oliiviöljyä, 3 rkl Kikkomanin soijakastiketta sekä sitruunan kuori. Sekoita hyvin.

Vaihe 3

Grillaa kasviksia kovalla lämmöllä 7 minuuttia. Kääntele kasviksia grillaamisen aikana. Bataatti vaatii pidemmän grillausajan kypsyäkseen (n. 15-20 minuuttia).

Vaihe 4

Sekoita toisessa kulhossa Kikkomanin soijakastike ja tahini. Lisää sitruunamehu, sinappi ja hunaja, ja sekoita hyvin. Lisää oliiviöljy hitaasti ohuena nauhana samalla kun sekoitat kastiketta.

Vaihe 5

Kaada kastike grillattujen kasvisten päälle. Lisää murustettu fetajuusto, punasipuli, pinjansiemenet, granaattiomenan siemenet ja silputtu persilja.

Resepti-ID: 1119

PDF-resepti

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Viipaloi kesäkurpitsat ja bataatti. Leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi. Irrota kukkakaalista kukinnot.

Laita kaikki kasvikset kulhoon. Lisää murskattu valkosipuli, 3 rkl oliiviöljyä, 3 rkl Kikkomanin soijakastiketta sekä sitruunan kuori. Sekoita hyvin.

Grillaa kasviksia kovalla lämmöllä 7 minuuttia. Kääntele kasviksia grillaamisen aikana. Bataatti vaatii pidemmän grillausajan kypsyäkseen (n. 15-20 minuuttia).

Sekoita toisessa kulhossa Kikkomanin soijakastike ja tahini. Lisää sitruunamehu, sinappi ja hunaja, ja sekoita hyvin. Lisää oliiviöljy hitaasti ohuena nauhana samalla kun sekoitat kastiketta.

Kaada kastike grillattujen kasvisten päälle. Lisää murustettu fetajuusto, punasipuli, pinjansiemenet, granaattiomenan siemenet ja silputtu persilja.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.