
Gratinoidut teriyaki-putkivinokkaat

Ainekset 10 annokselle
- 5 putkivinokasta
- 2–3 rkl Kikkoman Teriyaki -marinadia
- 10 kirsikkatomaattia
- 1 rkl voita
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 200 ml maitoa
- suolaa, vastajauhettua pippuria
- 3 rkl oliiviöljyä
- 5 rosmariinin vartta
- 200 g mozzarellajuustoa
Valmistusohje
Puhdista putkivinokkaat, halkaise pituussuunnassa ja sivele leikkuupintoihin Kikkoman Teriyaki -marinadia. Anna marinadin imeytyä n. 15 minuuttia. Pese tomaatit. Valmista valkokastike: Kuumenna voi kattilassa, lisää jauhot ja anna seoksen kiehahtaa. Kaada maito vähitellen joukkoon koko ajan sekoittaen. Mausta kastike suolalla ja pippurilla ja nosta sivuun odottamaan.
Kuumenna pannulla 2 rkl öljyä ja paista rosmariinin varsia hetki öljyssä. Lisää joukkoon putkivinokkaat ja paista hetki. Nosta rosmariinin varret ja putkivinokkaat pois pannulta. Lisää pannulle loput öljystä, kuullota tomaatit ja mausta suolalla ja pippurilla.
Nosta putkivinokkaat uunivuokaan ja kaada valkokastike päälle. Leikkaa mozzarella siivuiksi ja asettele kastikkeen päälle. Paista uunissa 210 asteessa (kiertoilmalla 190 asteessa) n. 5–8 minuuttia. Koristele teriyaki-putkivinokkaat rosmariinilla ja tarjoa tomaattien kanssa.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 10 annokselle
- 5 putkivinokasta
- 2–3 rkl Kikkoman Teriyaki -marinadia
- 10 kirsikkatomaattia
- 1 rkl voita
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 200 ml maitoa
- suolaa, vastajauhettua pippuria
- 3 rkl oliiviöljyä
- 5 rosmariinin vartta
- 200 g mozzarellajuustoa