Hae
Suodata
Gratinoidut teriyaki-putkivinokkaat
Bookmark
27 / 101

Gratinoidut teriyaki-putkivinokkaat

Gratinoidut teriyaki-putkivinokkaat
Valmistusaika 50 min
Valmistelu aika: 50 min
480 kJ / 114 kcal
Fett / Rasva: 9.6 g
Protein / Proteiini: 4.7 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 2.3 g

Ainekset 10 annokselle

  • 5 putkivinokasta
  • 2–3 rkl Kikkoman Teriyaki -marinadia
  • 10 kirsikkatomaattia
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 200 ml maitoa
  • suolaa, vastajauhettua pippuria
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 5 rosmariinin vartta
  • 200 g mozzarellajuustoa

Valmistusohje

Puhdista putkivinokkaat, halkaise pituussuunnassa ja sivele leikkuupintoihin Kikkoman Teriyaki -marinadia. Anna marinadin imeytyä n. 15 minuuttia. Pese tomaatit. Valmista valkokastike: Kuumenna voi kattilassa, lisää jauhot ja anna seoksen kiehahtaa. Kaada maito vähitellen joukkoon koko ajan sekoittaen. Mausta kastike suolalla ja pippurilla ja nosta sivuun odottamaan.

Kuumenna pannulla 2 rkl öljyä ja paista rosmariinin varsia hetki öljyssä. Lisää joukkoon putkivinokkaat ja paista hetki. Nosta rosmariinin varret ja putkivinokkaat pois pannulta. Lisää pannulle loput öljystä, kuullota tomaatit ja mausta suolalla ja pippurilla.

Nosta putkivinokkaat uunivuokaan ja kaada valkokastike päälle. Leikkaa mozzarella siivuiksi ja asettele kastikkeen päälle. Paista uunissa 210 asteessa (kiertoilmalla 190 asteessa) n. 5–8 minuuttia. Koristele teriyaki-putkivinokkaat rosmariinilla ja tarjoa tomaattien kanssa.

Käytetyt tuotteet tässä reseptissä

Valmistusaika 50 min
Valmistelu aika: 50 min
480 kJ / 114 kcal
Fett / Rasva: 9.6 g
Protein / Proteiini: 4.7 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 2.3 g

Ainekset 10 annokselle

  • 5 putkivinokasta
  • 2–3 rkl Kikkoman Teriyaki -marinadia
  • 10 kirsikkatomaattia
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 200 ml maitoa
  • suolaa, vastajauhettua pippuria
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 5 rosmariinin vartta
  • 200 g mozzarellajuustoa