Graavilohta ja curry-kaalisalaattia

Ainekset

4 annosta

Marinadi:

2 tl
maapähkinäöljyä
5 
valkosipulinkynttä ohuina siivuina
3 tl
sokeria
2 
pientä kanelitankoa
6 
tähtianista
480 g
480 g ruodotonta lohifileetä (sushilaatu)

Curry-kaalisalaatti:

180 g
suippokaalia
60 g
salottisipuleita pieniksi pilkottuina
30 ml
saksanpähkinäöljyä
10 ml
vadelmaviinietikkaa
2 rkl
hapanimeläkastiketta
50 g
thai-mangoa
50 g
makeaa ja kypsää ananasta
hieman currya
1 hyppysellinen
sokeria
vastajauhettua pippuria

Korianterimajoneesi:

60 g
majoneesia
30 g
ranskankermaa
1 rkl
korianteria
3 loraus
ruiskausta sitruunan mehua
1 
valkosipulinkynsi
2 pala
suurta hillottua inkivääripalaa pilkottuina
5 g
raastettua tuoretta inkivääriä
valkopippuria, currya ja inkiväärisiirappia maun mukaan
Ravintosisältö (per annos): 2564 kJ  /  612 kcal
35,6 g Rasva
31,2 g Proteiini
27,2 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Kuumenna maapähkinäöljy kattilassa ja kuullota valkosipuli läpinäkyväksi. Lisää kattilaan sokeri, kanelitangot ja tähtianikset ja kaada joukkoon soijakastike. Kiehauta ja nosta kylmään. Kun marinadi on jäähtynyt, kaada se lasipurkkiin tai keraamiseen astiaan ja nosta lohifilee marinadiin. Peitä kannella tai tuorekelmulla ja nosta jääkaappiin 3–4 päiväksi. Kääntele lohifileetä välillä.

Vaihe 2

Poista suippokaalista kanta ja leikkaa kaali n. 3 mm:n levyisiksi suikaleiksi. Nosta kaalisuikaleet kulhoon, ripottele päälle hieman suolaa ja anna vetäytyä yön yli. Lisää seuraavana päivänä kaalisuikaleiden joukkoon salottisipulit, saksanpähkinäöljy, vadelmaviinietikka ja hapanimeläkastike. Pese mango ja ananas ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Mausta lopuksi currylla, sokerilla ja vastajauhetulla pippurilla.

Vaihe 3

Sekoita majoneesi, ranskankerma ja soijakastike tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon korianteri, sitruunan mehu, valkosipuli sekä hillottu ja tuore inkivääri. Mausta vastajauhetulla pippurilla, currylla ja inkiväärisiirapilla.

Vaihe 4

Leikkaa lohifilee ohuiksi siivuiksi ja nosta curry-kaalisalaatin päälle. Tarjoa korianterimajoneesin ja leivän kanssa

Resepti-ID: 340

PDF-resepti

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Kuumenna maapähkinäöljy kattilassa ja kuullota valkosipuli läpinäkyväksi. Lisää kattilaan sokeri, kanelitangot ja tähtianikset ja kaada joukkoon soijakastike. Kiehauta ja nosta kylmään. Kun marinadi on jäähtynyt, kaada se lasipurkkiin tai keraamiseen astiaan ja nosta lohifilee marinadiin. Peitä kannella tai tuorekelmulla ja nosta jääkaappiin 3–4 päiväksi. Kääntele lohifileetä välillä.

Poista suippokaalista kanta ja leikkaa kaali n. 3 mm:n levyisiksi suikaleiksi. Nosta kaalisuikaleet kulhoon, ripottele päälle hieman suolaa ja anna vetäytyä yön yli. Lisää seuraavana päivänä kaalisuikaleiden joukkoon salottisipulit, saksanpähkinäöljy, vadelmaviinietikka ja hapanimeläkastike. Pese mango ja ananas ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Mausta lopuksi currylla, sokerilla ja vastajauhetulla pippurilla.

Sekoita majoneesi, ranskankerma ja soijakastike tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon korianteri, sitruunan mehu, valkosipuli sekä hillottu ja tuore inkivääri. Mausta vastajauhetulla pippurilla, currylla ja inkiväärisiirapilla.

Leikkaa lohifilee ohuiksi siivuiksi ja nosta curry-kaalisalaatin päälle. Tarjoa korianterimajoneesin ja leivän kanssa

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.