Gourmet Beef Burger

kokonaisaika 40 min
40 min esivalmistelut

Ainekset

4 annosta
2 rkl
oliiviöljyä
pala voita
2 
isoa punasipulia, ohuiksi siivuiksi leikattuina
2 rkl
ruskeaa sokeria
500 g
laadukasta naudan jauhelihaa
2 rkl
pieneksi silputtua persiljaa
2 rkl
pieneksi silputtua timjamia
1 
pieni punasikuri, pieneksi pilkottuna
4 
briossisämpylää, halkaistuina ja paahdettuina
2 
avokadoa siivuina
Ravintosisältö (per annos): 3356 kJ  /  802 kcal
46,2 g Rasva
35,9 g Proteiini
59,8 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Kuumenna pannulla 1 rkl öljyä sekä voi alhaisella lämmöllä. Lisää pannulle sipulisiivut ja sokeri. Anna hautua alhaisella lämmöllä välillä sekoittaen 30 minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmeitä ja karamellisoituneet. Mausta suolalla ja pippurilla.

Vaihe 2

Sipulien hautuessa sekoita jauheliha, persilja ja timjami keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla. Muotoile 4 hampurilaispihviä. Nosta paistetut sipulit pois pannulta ja pidä lämpiminä. Pyyhi pannu talouspaperilla ja kuumenna pannulla loput öljystä. Paista hampurilaispihvejä 3–4 minuuttia molemmin puolin. Lisää joukkoon Kikkomanin paahdetulla valkosipulilla maustettu Teriyaki-kastike ja paista pihvejä vielä muutama minuutti. Valele pihvejä paiston aikana pannussa olevalla kastikkeella.

Vaihe 3

Aseta sämpylän pohjaosan päälle kourallinen punasikuria, nosta pihvi salaatin päälle ja pirskottele päälle 1 tl lämmintä kastiketta. Nostele pihvien päälle ensin sipulisiivuja ja sitten avokadosiivuja, ja aseta sämpylän kansi lopuksi kootun hampurilaisen päälle.

Vaihe 4

Valmistus grillissä: Sivele hampurilaispihvit öljyllä ja paista grillissä 3–4 minuuttia molemmin puolin (grillin kuumuudesta riippuen). Sivele pihvit Teriyaki-kastikkeella ja paista vielä muutama minuutti.  

Resepti-ID: 403

PDF-resepti

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Kuumenna pannulla 1 rkl öljyä sekä voi alhaisella lämmöllä. Lisää pannulle sipulisiivut ja sokeri. Anna hautua alhaisella lämmöllä välillä sekoittaen 30 minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmeitä ja karamellisoituneet. Mausta suolalla ja pippurilla.

Sipulien hautuessa sekoita jauheliha, persilja ja timjami keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla. Muotoile 4 hampurilaispihviä. Nosta paistetut sipulit pois pannulta ja pidä lämpiminä. Pyyhi pannu talouspaperilla ja kuumenna pannulla loput öljystä. Paista hampurilaispihvejä 3–4 minuuttia molemmin puolin. Lisää joukkoon Kikkomanin paahdetulla valkosipulilla maustettu Teriyaki-kastike ja paista pihvejä vielä muutama minuutti. Valele pihvejä paiston aikana pannussa olevalla kastikkeella.

Aseta sämpylän pohjaosan päälle kourallinen punasikuria, nosta pihvi salaatin päälle ja pirskottele päälle 1 tl lämmintä kastiketta. Nostele pihvien päälle ensin sipulisiivuja ja sitten avokadosiivuja, ja aseta sämpylän kansi lopuksi kootun hampurilaisen päälle.

Valmistus grillissä: Sivele hampurilaispihvit öljyllä ja paista grillissä 3–4 minuuttia molemmin puolin (grillin kuumuudesta riippuen). Sivele pihvit Teriyaki-kastikkeella ja paista vielä muutama minuutti.  

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.