
18 / 40
Friteeratut gyozat
Luonnollisesti valmistettu soijakastike
Ponzu-appelsiinisoijakastike
Pääruoat
Merenelävät
Japanilaisia ruokia

Valmistusaika
30 min
Valmistelu aika:
30 min
1856 kJ / 443 kcal
Fett / Rasva:
24.8 g
Protein / Proteiini:
14.4 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit:
40.0 g
Ainekset 4 annokselle
- 1 pkt gyoza-taikinakuoria (saatavana kaupoista)
Täyte:
- 250 g (100 g + 150 g) raakoja, kuorittuja katkarapuja
- 2 rkl majoneesia
- 1 tl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
- 1 tl seesamiöljyä
- 2 kevätsipulia
- 5 siitakesientä
- 50 g vesikastanjoita (säilykkeenä)
- 1 tl perunajauhoja
- valkopippuria
- 1 tl sokeria
- öljyä friteeraukseen
Valmistusohje
- Soseuta 100 g katkarapuja ja majoneesi tehosekoittimella. Leikkaa loput katkaravut (150 g) pieniksi paloiksi ja pirskota päälle hieman soijakastiketta ja seesamiöljyä.
- Puhdista ja pese kevätsipulit ja pilko pieneksi. Puhdista siitakesienet, pese tarvittaessa ja pilko karkeasti. Pilko vesikastanja ja sekoita joukkoon perunajauhot.
- Nosta täytteen kaikki ainekset kulhoon ja sekoita hyvin keskenään.
- Nosta jokaisen gyoza-taikinakuoren päälle n. 15 g täytettä. Kostuta sormi vedellä ja vedä puolet taikinakuoren reunasta märäksi. Taita toinen puoli taikinakuoresta täytteen yli ja rypytä reunat tiukasti kiinni.
- Kuumenna öljy pannulla (160–170-asteiseksi), friteeraa gyoza-nyytit kullanruskeiksi ja tarjoa dippikastikkeiden kanssa. Halutessasi voit tehdä kaveriksi salaatin salaatinlehdistä, halkaistuista kirsikkatomaateista ja ananaskirsikoista ja tarjota gyoza-nyytit salaattipedillä.
Dippikastikkeet:
Dippi 1: 1 tl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta,60 g majoneesia, 2 tl ketsuppia, muutama tippa tabascoa
Dippi 2: 3 rklKikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta,1,5 tl sinappia
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Valmistusaika
30 min
Valmistelu aika:
30 min
1856 kJ / 443 kcal
Fett / Rasva:
24.8 g
Protein / Proteiini:
14.4 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit:
40.0 g
Ainekset 4 annokselle
- 1 pkt gyoza-taikinakuoria (saatavana kaupoista)
Täyte:
- 250 g (100 g + 150 g) raakoja, kuorittuja katkarapuja
- 2 rkl majoneesia
- 1 tl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
- 1 tl seesamiöljyä
- 2 kevätsipulia
- 5 siitakesientä
- 50 g vesikastanjoita (säilykkeenä)
- 1 tl perunajauhoja
- valkopippuria
- 1 tl sokeria
- öljyä friteeraukseen