
Friteeratut gyozat
Ainekset 28 annoksille
- 1 pkt gyoza-taikinakuoria (saatavana kaupoista)
Täyte:
- 250 g (100 g + 150 g) raakoja, kuorittuja katkarapuja
- 2 rkl majoneesia
- 1 tl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
- 1 tl seesamiöljyä
- 2 kevätsipulia
- 5 siitakesientä
- 50 g vesikastanjoita (säilykkeenä)
- 1 tl perunajauhoja
- valkopippuria
- 1 tl sokeria
- öljyä friteeraukseen
Valmistusohje
- Soseuta 100 g katkarapuja ja majoneesi tehosekoittimella. Leikkaa loput katkaravut (150 g) pieniksi paloiksi ja pirskota päälle hieman soijakastiketta ja seesamiöljyä.
- Puhdista ja pese kevätsipulit ja pilko pieneksi. Puhdista siitakesienet, pese tarvittaessa ja pilko karkeasti. Pilko vesikastanja ja sekoita joukkoon perunajauhot.
- Nosta täytteen kaikki ainekset kulhoon ja sekoita hyvin keskenään.
- Nosta jokaisen gyoza-taikinakuoren päälle n. 15 g täytettä. Kostuta sormi vedellä ja vedä puolet taikinakuoren reunasta märäksi. Taita toinen puoli taikinakuoresta täytteen yli ja rypytä reunat tiukasti kiinni.
- Kuumenna öljy pannulla (160–170-asteiseksi), friteeraa gyoza-nyytit kullanruskeiksi ja tarjoa dippikastikkeiden kanssa. Halutessasi voit tehdä kaveriksi salaatin salaatinlehdistä, halkaistuista kirsikkatomaateista ja ananaskirsikoista ja tarjota gyoza-nyytit salaattipedillä.
Dippikastikkeet:
Dippi 1: 1 tl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta,60 g majoneesia, 2 tl ketsuppia, muutama tippa tabascoa
Dippi 2: 3 rklKikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta,1,5 tl sinappia
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 28 annoksille
- 1 pkt gyoza-taikinakuoria (saatavana kaupoista)
Täyte:
- 250 g (100 g + 150 g) raakoja, kuorittuja katkarapuja
- 2 rkl majoneesia
- 1 tl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
- 1 tl seesamiöljyä
- 2 kevätsipulia
- 5 siitakesientä
- 50 g vesikastanjoita (säilykkeenä)
- 1 tl perunajauhoja
- valkopippuria
- 1 tl sokeria
- öljyä friteeraukseen